Kineziterapija

Fitness Novosti

kineziterapija

Kineziterapija

Kineziterapija je metoda fizikalne medicine i rehabilitacije koja koristi pokret kao osnovno sredstvo u liječenju. Ciljanim vježbama nastoji se uspostaviti ili povratiti izgubljena funkcija i postići korekcija. Cilj je postići optimalnu rehabilitaciju poslije operativnog zahvata, povrede ili bolesti, što znači omogućiti čovjeku normalno funkcioniranje u svakodnevnim aktivnostima.

Za program kineziterapije u Blue Gymu Kantrida zadužena je voditeljica stručnog tima Vlatka Bunčić, prof. kineziologije. Trening sa ciljanim vježbama provodi se individualnim pristupom trenera i klijenta (1 na 1), uobičajena učestalost je 2-3 puta tjedno po jedan sat. Mjesečna cijena za 8 tretmana iznosi 1.000,00 kn, a za 12 tretmana 1.500,00 kn.

Pored ciljane rehabilitacije, klijenti bez dodatne nadoplate mogu neograničeno dolaziti na treninge i ostale dane radi samostalnog fitness treninga sa ciljem povećavanja funkcionalnih sposobnosti i oblikovanja tijela.

kineziterapija

Usmjerena je na poboljšanje:

  • posture tijela (držanja)
  • mišićne snage
  • izdržljivosti
  • koordinacije gibljivosti
  • razvoj kardiovaskularnog i respiratornog sustava.

 

Primjenjuje se:

►kao preventiva

►kao rehabilitacija

 

►kao preventiva

  • za normalno držanje, naročito kod djece
  • tijekom trudnoće
  • za normalno funkcioniranje kardiovaskularnog i respiratornog sustava

 

►kao rehabilitacija

  • gdje koristi programirani pokret u cilju liječenja ozljeda i deformiteta. Vježbe se izvode ovisno o dijagnozi i propisanoj terapiji liječnika specijaliste.

kineziterapija

 

Rehabilitacijski program obuhvaća :

►Individualni pristup klijentu, što omogućuje najbrži oporavak i najkvalitetnije rezultate.

►Procjenu prije i poslije rehabilitacijskog programa

►Izvještaj postignutih ciljeva

 

Za osobne programe i dodatna pitanja u vezi kineziterapije stojim vam na raspolaganju, a također mi se možete obratiti i za sva pitanja u vezi prehrane, treninga i oporavka u Blue Gym-u na Kantridi.

Ukoliko imate problema sa bolovima u leđima, pročitajte i ovaj tekst https://fitness.bluegym.hr/muce-li-vas-bolna-leda-inverzna-ili-antigravitacijska-terapija-smanjuje-bolove-u-ledima/

 

Vidimo se!

Vlatka Bunčić, prof. kineziologije, terapeut

Još možete pročitati moje objave:

PREGLEDAJTE I PREUZMITE KATALOG S NAŠOM KOMPLETNOM PONUDOM!

Preporuka za Crossfit (ali i powerlifting, weightlifting, olimpijska dizanja ili powerbuilding) – kompleti trening bumpera, no svakako provjerite i naše crumb hi-temp bumpere po iznimno povoljnim cijenama!

Vjerojatno već znate da svim kupcima nudimo besplatnu dostavu za sve narudžbe iznad 300,00 kn!

Svu ostalu ponudu sportske opreme možete provjeriti na našem webshopu, a pratite nas i putem Facebooka, Twittera i Instagrama.

Vlatka Bunčić, prof. kineziologije, kineziterapeut i specijalist funkcionalne dijagnostike i rehabilitacije
Latest posts by Vlatka Bunčić, prof. kineziologije, kineziterapeut i specijalist funkcionalne dijagnostike i rehabilitacije (see all)