Tri učinkovite vježbe sa trakom

Fitness Novosti

mini bands

Tri učinkovite vježbe sa trakom

1. Half squat lateral lunges:

Počinjemo vježbu postavljajući traku malo iznad koljena. Pozicioniramo stopala otprilike u širini ramena, te postavimo tijelo u polučučanj, što bi značilo da čučnemo dovoljno duboko da su nam kukovi paralelni sa koljenima. Nakon postavljenog položaja, iskoračimo sa jednom nogom u stranu, te je pratimo sa drugom. Napravimo 8-15 iskoraka u jednu stranu, te napravimo isti broj ponavljanja u drugu stranu.

 

2. Donkey kick:

Počinjemo vježbu tako da se postavimo na sve četiri. Traku postavimo malo iznad koljena te držimo vrat, leđa i kukove u ravnoj liniji. Nakon što smo postavili tijelo u pravilnu formu, guramo petu prema iza sa namjerom da rastegnemo traku. Zadržimo kontrakciju par sekundi, te vraćamo nogu u prvobitnu poziciju. Odradimo sva ponavljanja na jednoj nozi, te onda isto napravimo na drugoj.

 

3. One arm band rows:

Počinjemo vježbu tako da postavimo jednu nogu ispred tijela, te nagnemo gornji dio tijela na istu. Postavimo jedan kraj trake oko prednjeg dijela stopala prednje noge, te drugi kraj uhvatimo sa suprotnom rukom u odnosu na prednju nogu. Držimo leđa u ravnoj poziciji, te rastežemo traku tako da nam je lakat što bliže tijelu. Zadržimo kontrakciju, te polagano vraćamo traku u početni položaj. Napravimo sva ponavljanja sa jednom rukom, tek onda sa drugom napravimo isto.

Ukoliko imate bilo kakvih dodatnih pitanja i/ili nedoumica u vezi prehrane, treninga, oporavka i sl., slobodno mi se obratite. Možete me naći u Blue Gymu na Belvederu i Kantridi.

Vaš trener, Antonio    

 

 

PREGLEDAJTE I PREUZMITE KATALOG S NAŠOM KOMPLETNOM PONUDOM!

Za vježbe iz članka preporučujemo vam novi model Pro Latex Mini Bands Set, ili Latex Mini Band Set, SKLZ Mini Bands, a tu je i nekoliko modela Booty Band traka!

Svim kupcima poklanjamo besplatnu dostavu za sve narudžbe iznad 300,00 kn!

Podsjećamo i na novitet na našem webshopu!!! Ukoliko ste zadovoljni naručenim proizvodima, napišite kratku recenziju na stranici proizvoda na našem webshopu i pomognite budućim kupcima. Za objavljene recenzije nagradit ćemo vas sa 50 bodova (u protuvrijednosti 50,00 kn)! Njih možete iskoristiti za popust prilikom iduće narudžbe!

Svu ostalu ponudu sportske opreme možete provjeriti na našem webshopu, a pratite nas i putem Facebooka, Twittera i Instagrama.

Antonio Žan
Latest posts by Antonio Žan (see all)