Tri načina kako brzo izgubiti kilograme!

Fitness Novosti

mrsavljenje

Tri načina kako brzo izgubiti kilograme!

“Brzo“ skoro pa nikada nije riješenje za održavajuće rezultate, međutim, kada se pripremamo za ljeto, photoshoot ili općenito želimo izgledati što bolje za nadolazeći event, postoji par trikova koje možemo implementirati za postići vizualne rezultate. Moram istaknuti da ovo nisu savjeti za zdravo i efikasno mršavljenje, već samo kada smo kratki sa vremenom i želimo izgledati što je bolje moguće u kratkom roku.
 

1. Smanjiti unos ugljikohidrata!

ugljikohidrati

Ugljikohidrati su makronutrijenti iznimno važni za svakodnevnu funkciju, te dugoročno zdravlje. Glavni su izvor energije u našem tijelu, te se izbacivanjem istih nećemo osjećati energično na dnevnoj bazi kao što se osjećamo sa njima. Ali to je cijena koju moramo platiti želimo li brzo izgubiti par kilograma. Ugljikohidrati zadržavaju vodu u našem tijelu. Kao što već znamo, ogroman udio našeg tijela sadržava vodu, te izbacivanjem ugljikohidrata ćemo izbaciti višak tekućine iz našeg tijela i tako izgubiti par kilograma na vagi. Još jedna loša vijest kod ove metode jest da čim opet počnemo konzumirati ugljikohidrate, izgubljena kilaža će se polako vraćati nazad.
 

2. Smanjiti unos sodiuma!

sol

Sodium (ili više poznata kao – sol), kao i ugljikohidrati, isto tako privlače vodu u našem organizmu. Male promjene kao što su izbaciti pretjerano soljenje obroka, te općenito koristiti što manje začina u našoj hrani, će nam pomoći da unesemo što manje natrija u tijelo, te spriječiti absorbiranje tekućine u tijelo. Naravno da je loša strana ove metode nedostatak “okusa“ u dnevnom konzumiranju hrane, ali opet, to je cijena koju moramo biti spremni platiti za te kratke rezultate.
 

3. HIIT cardio!

hiit

High intensity interval training, ili takozvani – HIIT, se smatra kao bolja opcija za gubitak masnog tkiva u odnosu na LISS (Low intensity steady state) zato što je intezitet puno veći. Općenito je glavni alat za gubitak kilaže prehrana, ali cardio (pogotovo HIIT cardio) može izuzetno puno pomoći u izbacivanju toksina iz našeg tijela te općenitog “sušenja“ zbog pretjeranog znojenja. Prilikom HIIT-a izmjenjuju se periodi od 30 do 120 sekundi visoko intenzivne aerobne aktivnosti (poput sprinta) nakon čega slijedi 30 do 120 sekundi potpunog (pasivnog) odmora, te ponavljamo postupak pet do osam puta.
 
Za kraj bih nadodao da je najzdraviji način mršavljenja, te općenitog hranjenja, prehrana bogata mikro i makronutrijentima.

Ukoliko imate bilo kakvih dodatnih pitanja i/ili nedoumica u vezi prehrane, treninga, oporavka i sl., slobodno mi se obratite. Možete me naći u Blue Gymu na Belvederu i Kantridi.

Vaš trener, Antonio    

 

PREGLEDAJTE I PREUZMITE KATALOG S NAŠOM KOMPLETNOM PONUDOM!

U tijeku je akcijsko sniženje na standard utege – popusti su do 20% na pojedinačne ploče i komplete utega – svakako provjerite!

Svim kupcima poklanjamo besplatnu dostavu za sve narudžbe iznad 300,00 kn!

Podsjećamo i na novitet na našem webshopu!!! Ukoliko ste zadovoljni naručenim proizvodima, napišite kratku recenziju na stranici proizvoda na našem webshopu i pomognite budućim kupcima. Za objavljene recenzije nagradit ćemo vas sa 50 bodova (u protuvrijednosti 50,00 kn)! Njih možete iskoristiti za popust prilikom iduće narudžbe!

Svu ostalu ponudu sportske opreme možete provjeriti na našem webshopu, a pratite nas i putem Facebooka, Twittera i Instagrama.

Antonio Žan
Latest posts by Antonio Žan (see all)