Tabata trening – 8 vježbi, 6 krugova

Fitness Novosti

Tabata trening – 8 vježbi, 6 krugova

Već smo više puta pisali o Tabati, pa ćemo vas samo kratko podsjetiti – Tabata trening se sastoji od 20 sekundi vježbanja i 10 sekundi odmora, najčešće kroz osam intervala. Ova metoda se može koristiti gotovo sa svim vježbama (sa ili bez opterećenja), a kratke pauze i konstantno opterećenje (treba zadržavati otprilike isti broj ponavljanja u svakoj seriji) su odlične za gubljenje potkožnog masnog tkiva.

Koristite li vježbe s opterećenjem, preporučujem vam da za određenu vježbu pripremite 50 – 75 % od onog opterećenja s kojim inače radite 8 – 12 ponavljanja. Već smo spominjali da je kod rekreativaca i manje treniranih sportaša, kao i kod mlađih kategorija, dovoljno provoditi 1 do 2 seta po 8 intervala, s time da se do tog intenziteta i ekstenziteta dođe postupno, dok se kod vrhunskih sportaša najčešće provode 4 seta po 8 intervala čime se dobiju maksimalni rezultati.

Za vas sam pripremio slijedeći prijedlog Tabata treninga snimljen u Blue Gymu Kantrida, predlažem 6 krugova sa odmorom od 1 minute:

Spinning bicikl
Battle Rope
Double Unders
Wall Ball 9 kg
Dynamic plank
Swing 32 kg
Slam Ball 10 kg
Burpees

Prvi krug možete vidjeti u slijedećem videu:

 

 

PREGLEDAJTE I PREUZMITE KATALOG S NAŠOM KOMPLETNOM PONUDOM!

Iz ponude ovog puta izdvajamo Bumper komplet od 150 kg, Slam Ball lopte raznih težina, Natjecateljske i trening girje i Crossfit Starter komplet.

Svu ostalu ponudu sportske opreme možete provjeriti na našem webshopu, a pratite nas i putem Facebooka i Twittera.

Michael Ban
Latest posts by Michael Ban (see all)