Vlatka Bunčić – novi osobni trener u Blue Gym-u!

Fitness Novosti

Vlatka Bunčić – novi osobni trener u Blue Gym-u!

Naš stručni tim nedavno je pojačala magistrica kineziologije Vlatka Bunčić. Susretljivu Vlatku možete pronaći u našem fitness centru na Kantridi, a posebno je preporučamo ukoliko vam je potrebno liječenje pokretom, tj. kineziterapija. No, prepustimo Vlatki da se sama predstavi i detaljnije pojasni u čemu vam sve i na koji način može pomoći:

 

Diplomirala sam na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu sa stručnom kvalifikacijom za rad u Kineziterapiji. Profesionalno sam se bavila sportskom gimnastikom, te 2000. godine proglašena sam sportašicom grada Nove Gradiške.

Stručno usavršavanje odradila sam u Kliničkoj bolnici “Sveti Duh” u Zavodu za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju u suradnji sa prof. dr. sc. Sašom Jankovićem, predstojnikom Zavoda za ortopediju.

U funkciji voditelja tima kineziologa, provodila sam rehabilitaciju i kineziterapijski program kod osoba sa deformacijom i oštećenjem lokomotornog sustava.

Kao trener Blue Gyma usmjerena sam na kineziterapiju. Kineziterapija je lječenje pokretom kojoj je cilj postizanje optimalne rehabilitacije nakon oštećenja lokomotornog sustava. Osim rehabilitacijskih, koristi preventivne i korektivne vježbe.

VlatkaPosebno bih stavila naglasak na korektivne vježbe, koje provodim u radu s klijentima. Korektivnim vježbama se ispravlja disbalans u tijelu, tj. asimetrija između lijeve i desne strane, koja je najveći uzrok unutarnjih ozljeda vježbača. Stoga smatram, kako bi trening bio kompletan, a ozljede se svele na minum, trebao bi sadržavati osim zagrijavanja, glavnog dijela i istezanja također i rehabilitacijski dio.

Sa klijentima prakticiram funkcionalni trening jer sadrži sve pokrete koji oponašaju motoričke obrasce u svakodnevnom životu, te ga mogu prakticirati svi, od rekreativaca do profesionalnih sportaša. Osim toga dinamičan je, efektivan, prilagodljiv svima i daje najbolje rezultate. Smatram da je to najkompletniji način treniranja jer koristi velik broj kompleksnih vježbi, angažira više mišićnh skupina, potiče najbrže mršavljenje, te utjeće na sve komponente treniranosti: brzinu, snagu, izdržljivost, fleksibilnost, ravnotežu, kordinaciju i agilnost.

Kako bih izvukla ono najbolje bitno mi je zadobiti povjerenje klijenta, te trening maksimalno prilagoditi u skladu s ciljem i trenutnoj fizičkoj spremnosti pojedinca. Komunikacija i iskren odnos su jako važni, kako bi se program mogao pravilno provoditi. Klijentu pokušavam biti podrška i motivirati ga, da ne odustane kada je najteže, jer nikada neće znati koliko može ako ne pobjedi svoja ograničenja.

 

Dosadašnje iskustvo:

  • Provođenje sportsko – medicinske masaže
  • Trener grupnih programa: funkcionalnih treninga, pilatesa, korektivne gimnastike
  • Voditelj škole sporta djece predškolskog uzrasta u Sportskoj akademiji
  • prof. kineziologije u Britanskoj međunarodnoj školi u Zagrebu
  • Godine 2013. sudjelovala na Internacionalnom simpoziju sportske medicine u Zagrebu