Novi način za izgradnju deltoida

Fitness Novosti

Novi način za izgradnju deltoida

Trening s elastičnim gumama možda i ne djeluje previše macho, no ukoliko bučicama dodate i elastike učinkovito ćete potaknuti njihov rast.

Korištenje elastičnih guma za dodatni otpor je najčešće uobičajeno za složene vježbe, no svakako ih možete uključiti i u trening ramena. Pripazite jedino da ne odaberete presnažnu elastiku koja će vas onemogućiti u izvođenju punog opsega pokreta i umanjiti učinak treninga.

Koristite gume sa manjim otporom koje možete pronaći i u našim fitness centrima, one će biti idealne u kombinaciji sa bučicama budući da ih lako možete staviti na ručke, a to će vam omogućiti učinkovita lateralna podizanja i različite varijacije.

 

Lateralna podizanja (Lateral Raise)

Koristite istu gumu sa manjim otporom, a povećavajte težinu bučica. Na taj način možete izvoditi kombinacije ponavljanja za povećanje snage, mišićne mase, izdržljivosti i metaboličkog stresa uz puni opseg pokreta i bez gubitka stabilnosti ramena.

izgradnja deltoida1

 

Budite eksplozivni

Jedna od prednosti korištenja elastičnih guma prilikom lateralnih podizanja je u tome što možete raditi eksplozivno bez gubitka stabilnosti u najvišoj poziciji vježbe.

Budući da je opterećenje manje u najnižoj poziciji vježbe dok su ruke uz tijelo, u mogućnosti ste eksplozivnije aktivirati deltoide uz smanjenu brzinu kontrakcije mišića zbog konstantnog povećanja otpora dok podižete bučice. To je odličan način za ciljanje bržih mišićnih vlakana, te bezbolnu i raznoliku stimulaciju mišića ramena.

Usredotočite se na povećanje brzine kontrakcije tijekom koncentričnog dijela pokreta (kod podizanja), a usporite tijekom ekscentričnog dijela (tijekom spuštanja). Nemojte dozvoliti elastičnim trakama da povuku bučice prema dolje, nego im pružite otpor – uključite li elastične gume u svoj trening na ovaj način, brzo ćete razviti snažne, impresivne deltoide.

 

Priredio: Franjo Maričić

Izvor: portal T-Nation

 

 

PREGLEDAJTE I PREUZMITE KATALOG S NAŠOM KOMPLETNOM PONUDOM!

Preporučujemo vam naše aerobic bučice ili kromirane bučice, a za one snažnije hexagonalne gumirane bučice. Naravno, nemojte zaboraviti na elastične gume, provjerite našu ponudu imamo zaista široki izbor elastika koje će vam omogućiti dodatno opterećenje tijekom treninga! Ukoliko se dvoumite, skrećemo vam pozornost na činjenicu da više ne morate platiti transport – svim kupcima nudimo besplatnu dostavu za sve narudžbe iznad 300,00 kn!

Svu ostalu ponudu sportske opreme možete provjeriti na našem webshopu, a pratite nas i putem Facebooka i Twittera.