4 Vježbe za super čvrstu stražnjicu

Fitness Novosti

4 Vježbe za super čvrstu stražnjicu

straznjica1Sezona kupaćih kostima nam se bliži,  a oblikovane noge i čvrsta stražnjica najbitniji su atributi tijekom ljeta. Zato odbacite duge majice kojima ste sakrivali nesavršeni izgled ovog dijela tijela, jer skrivanjem nećete riješiti problem i iskoristite svaki slobodan trenutak za vježbanje. Lijepo oblikovana i čvrsta stražnjica san je mnogih, no njezin savršeni oblik neće doći sam od sebe, jer iza svake seksi guze krije se dugotrajno pravilno vježbanje. Zato počnite odmah,  navedene vježbe za čvrstu stražnjicu su dokazano učinkovite, ali potrebno je naravno puno ponavljanja i dovoljno vremena da bi vaši mišići odgovorili na opterećenje, te postali zaista čvrsti i lijepo oblikovani.

Iskorak na povišenjeiskorak3

S jednom nogom stanemo na povišenje, oslonac je na prednjoj nozi, natkoljenica i potkoljenica su pod kutem od 90 stupnjeva, leđa ravno, privlačimo stražnju nogu i podižemo koljeno ka prsima, zatim je ponovno opustimo na pod iza tijela u početni položaj. Vježbu ponovite 10 do 12 puta. Kad ste završili vježbu s jednom nogom, zamijeniti noge i ponoviti vježbu s drugom nogom.

 

 

images2Čučanj

Stanite uspravno, stopala vam moraju biti u ravnini ramena. Udahnite i polako se spustite u čučanj, uz izdisaj se ispravite u početni položaj. Za vrijeme izvođenja ove vježbe pete moraju biti čvrsto na podu. Ponovite ovu vježbu 12 do 15 puta.

 

 

„Most“ – Podizanje zdjelice  

Legnite na leđa, noge savijte u koljenima, stopala mostsu na podu, ruke opustite uz tijelo i podignite kukove sve dok vam se tijelo ne ispruži u ravnoj liniji od ramena do koljena. Zadržite 10 sekundi, zatim se vratite u početni položaj.

 

vagaPretklon na jednoj nozi

Stanite uspravno opruženih nogu. Lagano podižite jednu nogu unazad, a trupom idite u pretklon sve dok podignuta noga i trup ne naprave pravi kut u odnosu na stajaću nogu. Ruke držimo opuštene i spuštamo ih do stopala noge na kojoj stojimo. Nakon što ste rukama dirnuli stopalo vratite se u početni položaj. Kad ste završili vježbu s jednom nogom, zamijeniti noge i ponoviti vježbu s drugom nogom. Vježbu ponovite 10 do 12 puta.

Ovo su vježbe koje možete raditi u slobodno vrijeme i kod kuće. Ako želite ubrzati proces i trenirati na specijalnim trenažerima za oblikovanje stražnjice i program prilagođen vašim potrebama dođite u Blue Gym na Belvederu.

 

Suzana Bahun, osobni trener fitnessa Blue Gym Belveder

 

PREGLEDAJTE I PREUZMITE KATALOG S NAŠOM KOMPLETNOM PONUDOM!

Suzana Bahun
Latest posts by Suzana Bahun (see all)