Za slatkoljupce

Fitness Novosti

Za slatkoljupce

čokoladaZamislite svijet u kojem, bez posljedica, čitaj dobivanja kilograma, jedete čokoladu za doručak, ručak i večeru. Premda zvuči kao utopija slatkoljubaca takav svijet postoji, barem tako tvrde znanstvenici s University of California.
U svoje istraživanje uključili su čak 1000 osoba i bilježili koliko čokolade  tjedno unesu u svoj organizam i kakve to posljedice ima. Rezultati su bili iznenađujući. Osobe koje su čokoladu jele svaki dan imali su manji Body Mass Index od onih koji su je jeli manje. Zvuči toliko dobro da se opravdano može posumnjati u točnost rezultata istraživanja. Međutim rezultati su provjereno točni, ali treba reći i da su svi ispitanici bili osobe koje nemaju problema s viškom kilograma i koje redovito treniraju u teretani.
ab workout men women
Prije no što padnete u očaj jer ne spadate u skupinu bogomdanih Apolona trebate znati kako i vama, bucama, čokolada u razumnim količinama neće štetiti.No prilikom odabira slastica treba biti obazriv. Najbolji odabir je tamna čokolada, po mogućnosti s postotkom kakaoa iznad 70 %. Takva čokolada blagodat je za reguliranje tlaka i bogata je antioksidantima. Mliječna čokolada nije tako pametan izbor jer šećeri i masti u njoj nisu nešto što želite unesti u organizam. Ako baš ne možete odoljeti, uzimajte minimalne količine.Bijela čokolada? Pravo pitanje bi bilo je li to uopće čokolada ili nakupina nezdravih tvari.
Kada o količini čokolade koju je preporučljivo pojesti govorimo recimo kako je to veoma individualno i kako je ta vrijednost proporcionalna količini znoja koji prolijete u teretani. Što ste aktivniji to si više čokolade, a bez štetnih posljedica, možete priuštiti.

 

PREGLEDAJTE I PREUZMITE KATALOG S NAŠOM KOMPLETNOM PONUDOM!