Virtualni trening partner

Fitness Novosti

Virtualni trening partner

bicikl 1Što li sve neće znanstvenici proučiti kako bi vas natjerali da budete redoviti na treningu.

Poznato je kako je vježbanje s partnerom odličan način motivacije, ali isto tako je poznato da takva partnerstva nisu vječna. Istraživanja obavljena na Michigan State University su pokazala da žene na sobnom biciklu bez trening partnera vježbaju prosječno oko 11 minuta, a one koje imaju društvo 20 minuta.

Kako bi riješili taj problem znanstvenici su u igru uveli virtualnog partnera. Vježbačice su uvjerili kako Indoor-Cycling-Class-Tipsnjihovi trening partneri vježbaju istodobno, ali na drugoj lokaciji i navodno ih elektronički povezali. Međutim to je zapravo samo bila snimka na kojoj virtualni partner ima nešto jači ritam treninga od vježbačice. Rezultat se odmah poboljšao, a sobni bicikl bio u pogonu prosječnih 20 minuta. Jednu grupu žena zatim su stavili u situaciju da vježbaju zajedno i uz to su imale svog virtualnog partnera. Odmah je srušen rekord, prosječno su pedalirale 22 minute. Dakle ako vam nedostaje motivacije iskoristite modernu tehnologiju i povežite se s trening partnerom ili barem snimite njegov trening jer očigledno to daje dobre rezultate.

Kako ovaj znanstveni rad ne bi ostali nezamijećen osim na portalu Blue Gyma objavljen je i u magazinu Annals of Behavioral Medicine.

 

PREGLEDAJTE I PREUZMITE KATALOG S NAŠOM KOMPLETNOM PONUDOM!