Uz pomoć tehnologije

Fitness Novosti

Uz pomoć tehnologije

buzz workoutapps 640x360Redovni ste u teretani, a trbuščić nikako da nestane.

Možda vam mogu pomoći čuda moderne tehnologije? Ne da umjesto vas vježbaju, ali svakako da prate vaš rad i tako ukažu na neke nedostatke u treningu.

 

Smartphone

„Pametni“ telefoni polako preuzimaju primat na tržištu. Ne zove ih se uzalud pametnima, jer njihove mogućnosti su webmd rf photo of smart phone with activity appvelike. Bilo da se radi o Android platformi ili velikom iPhoneu velik je broj programa za fitness, besplatnih i onih koji se plaćaju, a koji vam mogu unaprijediti trening. Recimo, tajmer. S tajmerom koji ima mogućnost alarmiranja veoma precizno možete uskladiti vrijeme treninga i pauze između serija te tako povećati efikasnost vježbi. S ugrađenom opcijom pedometra u svakom trenutku znat ćete koliko koraka ste u zadanom vremenu učinili. To je dobra referentna točka za procjenu dnevne tjelesne aktivnosti. Software Map My Run će tako uz pomoć u vaš smartphone ugrađenog GPS-a omogućiti da pratite rutu vašeg kretanje, kao i ritam trčanja na toj ruti. Uz ovakav program lako ćete uspoređivati performanse i pratiti napredak ili možda nazadovanje u formi. Cardio trening s ovakvim pomagalima postaje mnogo učinkovitiji. Na kraju krajeva smartphone može poslužiti i kao glazbeni reproduktor što u fitnessu nije loše imati.

Tablet

tabletSmartphone je gotovo idealna sprava, ali ipak ima i jednu manu – mali ekran. Tu na scenu stupaju tableti. S mnogo većim ekranima oni su pogodni za lakšu usporedbu podataka vezanih za vaš trening.  S lakoćom ćete otkrivati do sada možda skrivene trendove i prilagođavati opterećenja, broj ponavljanja , serija ili trajanja pauza, sve u cilju postizanja bolje forme. Ipak primjenu tableta vezali bi uz fitness jer ne izgleda previše praktično držati ih u ruci i trčati na otvorenom prostoru.

 

Kad se malo bolje razmisli idealno bi bilo sinkronizirati uporabu oba uređaja, smartphonea dok trčite u prirodi i tableta dok ste u teretani.

 

PREGLEDAJTE I PREUZMITE KATALOG S NAŠOM KOMPLETNOM PONUDOM!

Blue Gym
Latest posts by Blue Gym (see all)