Univerzalni trening sa slajderima za cijelo tijelo

Fitness Novosti

trening sa slajderima

Univerzalni trening sa slajderima za cijelo tijelo

Pred vama je trening za koji vam je potrebna samo jedan rekvizit – slajderi, tj. klizači. Trening se sastoji od devet vježbi koje su podijeljene u tri vježbe za gornji dio, tri vježbe za donji dio i tri vježbe za trup. Ove tri vježbe su spojene u takozvane tri serije. To znači da izvodite tri vježbe jednu za drugom, bez pauze između. Izvedite svaku vježbu 15x i napravite 3-4 serije od svake tri serije.

 

GORNJI DIO TIJELA

1. VJEŽBA: Sjednite na jastuk, stopala treba pričvrstiti za tlo, koljena pod kutom od oko 90°. Postavite dlanove na klizače iza sebe i ispružite ruke. Za izvođenje vježbe spustite torzo natrag na mjesto gdje vam omogućuje kretanje i vratite se u početni položaj.

trening sa slajderima

2. VJEŽBA: stavite koljena na jastuk, a dlanove na klizače u liniji ispod ramena. Vježbu izvodite tako da prsa spuštate u smjeru dolje prema tlu, pomičete dlanove prema van u položaj za sklekove i vraćate se u početni položaj, a zatim naizmjenično klizite naprijed do mjesta gdje vam mobilnost dopušta i vraćate se u početni položaj.

trening sa slajderima

3. VJEŽBA: stavite koljena na jastuk, a podlaktice na klizače u liniji ispod ramena. Držite kralježnicu i stražnjicu u neutralnom položaju, a vrat u produžetku torza. Za izvođenje vježbe spustite prsa u smjeru prema dolje prema tlu i otvorite ruke.

trening sa slajderima

 

DONJI DIO TIJELA

1. VJEŽBA: jednu nogu držite na podlozi, a drugu stavite na klizač. Za izvođenje vježbe prvo čučnite u stranu, vratite se u početni položaj i napravite korak unatrag.

trening sa slajderima

2. VJEŽBA: lezite na podlogu i stavite pete na klizače. Podignite kukove od tla tako da vam zglobovi koljena i ramena budu ravni te vježbu izvedite tako da ispružite noge i spustite kukove (stražnjica NE smije dodirivati ​​tlo) i vratite se u početni položaj.

trening sa slajderima

3. VJEŽBA: stavite koljena na klizače i ispravite torzo tako da vam koljena budu pod kutom od oko 90°. Za izvođenje vježbe izvucite koljena i vratite se u početni položaj.

trening sa slajderima

 

TRUP

1. VJEŽBA: krajeve stopala stavite na bokove do širine kuka do ramena, koljena treba aktivno ispružiti, a dlanove u liniji ispod ramena. Vježbu izvodite tako da naizmjenično podižete obje ruke, vraćate ih u početni položaj, zatim povlačite bedra prema prsima i vraćate se u početni položaj.

trening sa slajderima

2. VJEŽBA: krajeve stopala stavite na bokove do širine kuka do ramena, koljena treba aktivno ispružiti, a dlanove u liniji ispod ramena. Vježbu izvodite povlačeći bedra prema prsima tako da koljena tvore kut od oko 90° i dodirujući ramena naizmjenično s obje ruke.

trening sa slajderima

3. VJEŽBA: postavite se u stabilizirajući položaj tako što ćete krajeve stopala postaviti na klizače u širini kukova, s aktivno ispruženim koljenima i dlanovima u liniji ispod ramena. Vježbu izvodite rotacijom trupa do bočne stabilizacije, podizanjem dlana prema stropu i vraćanjem u početni položaj. Ponovite pokret u drugom smjeru.

trening sa slajderima

 

Izvor: www.trening.si