Trening sa Weighted Vest prslukom

Fitness Novosti

trening prsluk

Trening sa Weighted Vest prslukom

U ovo doba jako je teško biti u koraku s treningom na kakvog smo navikli pogotovo ako odlazite u teretane koje se svako toliko otvaraju i zatvaraju radi trenutačne situacije. Pogotovo je teško doći do utega, no ukoliko ne vježbate gubite svoju mišićnu masu i formu.

Svi dajemo sve od sebe da vježbamo doma, iako jako puno ljudi ovisi o teretanama kojima se i dalje svakodnevno mjenjaju uvjeti i način rada. Trčanje samo svakako neće donjeti isti efekt kao i dizanje utega, dok isto tako vježbe s našom tjelesnom težinom nemogu zamjeniti girje, bučice i šipke kako smo naviknuli.

Ljepota vježbi s vlastitim tijelom je to da većinu stvari možete odraditi bilo gdje, i za razliku od vježbi na spravama, tokom vježbanja radi više skupina mišića odjednom.

Sve te vježbe mogu biti još efektivnije s Weighted vestom, tj. trening prslukom. Jedan od primjera su čučnjevi koji se svakako podižu na novu razinu s weighted vestom. Slobodno ih možete raditi normalno, s rukama prekriženim ispred sebe kao da koristite šipku. Ne morate uopće mijenjati svoju tehniku. Najbitnije je da pazite samo koju ćete težinu izabrati. Moguće je da se u početku nećete moći potpuno istegnuti u nogama. Ovo vrijedi za sve vježbe nogu dok vježbate s trening prslukom.

Za određene vježbe kao što su: mountain climbers, planks, push-ups, and pull-ups, weighted vest je jedini način da dodamo dodatnu težinu.

Moje osobno iskustvo je to da je trening prsluk pravi game changer kad govorimo o treningu. Svaka vježba koja vam je već dovoljno poznata i rutinska prelazi u novi izazov. Rezultat se vidi već nakon par treninga, a preporučuje se koristiti trening prsluk 2 do 3 puta tjedno, ovisi naravno o tome koliko trenirate. S obzirom da je vrlo udoban i da stoji uz tijelo to stvar čini lakšim.

Osjećaj treniranja s trening prslukom je odličan, osjećate se kao vojnik koji nosi body armor što svakako povećava motivaciju. Jedno je sigurno, ukoliko nabavite trening prsluk sigurno nećete požaliti, jer je s njim trenirati zabavno jer podiže čak i običan trening na neki viši nivo. Svemu tome sljede odlični rezultati i na kraju najvažniji osjećaj zadovoljstva.

Možete isprobati neke od ovih vježbi s weighted vestom, tj. trening prslukom:  

1. Push ups

sklekovi

 

2. Pull ups

chin up  

3. Chin ups

zgibovi

 

4. Dips

dips

 

5. Squats

squat

 

6. Plank

plank  

Autor: Andrej Gudac  

 

PREGLEDAJTE I PREUZMITE KATALOG S NAŠOM KOMPLETNOM PONUDOM!

 

Trening prsluke možete nabaviti na našem webshopu!

Svim kupcima poklanjamo besplatnu dostavu za sve narudžbe iznad 300,00 kn!

Podsjećamo i na novitet na našem webshopu!!! Ukoliko ste zadovoljni naručenim proizvodima, napišite kratku recenziju na stranici proizvoda na našem webshopu i pomognite budućim kupcima. Za objavljene recenzije nagradit ćemo vas sa 50 bodova (u protuvrijednosti 50,00 kn)! Njih možete iskoristiti za popust prilikom iduće narudžbe!

Svu ostalu ponudu sportske opreme možete provjeriti na našem webshopu, a pratite nas i putem Facebooka, Twittera i Instagrama.