Trening sa suspenzijskim trakama

Fitness Novosti

suspenzijski trening

Trening sa suspenzijskim trakama

TRX je način treninga s TRX trakama i vlastitom tjelesnom težinom kako bi razvili snagu, ravnotežu i fleksibilnost istovremeno.

TRX trake su visokokvalitetan alat koji nam pomaže razvijati funkcionalno tijelo uz pomoć gravitacije. TRX trake su vrlo popularne jer su zabavne za vježbanje, daju odlične rezulate i lako su prenosive a uključuju opterećenje vlastitom težinom tijela izvodeći vježbe različitih kuteva uključujući više mišićnih skupina odjednom.

Značajno je i to da promjenom položaja, u nekim slučajevima samo nekoliko centimetara, dobivate različito opterećenje na tijelo i mišiće , te se time uz samo malo promjene dobivaju različiti rezultati.

Jedna od najvažnijih odlika ovog sjajnog rekvizita je da su u svakoj vježbi uključeni mišići trupa, odnosno u slučajevima kada mišići trupa nisu u zadovoljavajućem funkcionalnom stanju, gubite ravnotežu. Zbog toga TRX i svaka vježba na njemu ima dodatnu funkcionalnu vrijednost.

Ne postoji vježba sa TRX-om koja djeluje izolirajuće, na samo jednu mišićnu skupinu. Stabilan i jak core je jedan od osnovnih preduvjeta u zaštiti od ozljeda, a njegovo jačanje TRX itekako osigurava.

TRX unapređuje vašu snagu pomoću funkcionalnog pokreta velikog opsega i dinamične pozicije.

Većina sprava zahtijeva neki oblik sjedenja ili stajanja, odnosno neku statičku poziciju čime se smanjuje mogućnost aktiviranja stabilizacijskih mišića koji su nužni za efikasan i funkcionalan pokret.

Vježbama na TRX-u obavezno se obuhvaća nekoliko mišićnih skupina što zahtijeva međusobno povezane pokrete i utječe na povećanje sposobnosti da živčani sustav učinkovito koordinira pokrete na višim razinama i izgrađuje snažne motoričke obrasce povećavajući stabilizaciju i funkcionalnu mišićnu masu. Ljudsko tijelo je građeno da se slobodno kreće u prostoru što daje prednost treningu na TRX-u u odnosu na statičke sprave.

Na ovom rekvizitu možete napraviti odličan trening i postoji mnoštvo vježbi i njihovih inačica. Predlažemo vam trening koji se sastoji od:

Trx Pistol Squat & Squat

suspenzijski trening

 

Trx Low Row

suspenzijski trening

 

Trx Butterfly Rows

suspenzijski trening

 

 

Trx Plank

suspenzijski trening

 

Trx Chest Press

suspenzijski trening

Autor: Andrej Gudac  

 

PREGLEDAJTE I PREUZMITE KATALOG S NAŠOM KOMPLETNOM PONUDOM!

 

Suspenzijski trenažer možete nabaviti na našem webshopu!

Svim kupcima poklanjamo besplatnu dostavu za sve narudžbe iznad 300,00 kn!

Podsjećamo i na novitet na našem webshopu!!! Ukoliko ste zadovoljni naručenim proizvodima, napišite kratku recenziju na stranici proizvoda na našem webshopu i pomognite budućim kupcima. Za objavljene recenzije nagradit ćemo vas sa 50 bodova (u protuvrijednosti 50,00 kn)! Njih možete iskoristiti za popust prilikom iduće narudžbe!

Svu ostalu ponudu sportske opreme možete provjeriti na našem webshopu, a pratite nas i putem Facebooka, Twittera i Instagrama.