Trening sa sandbagom

Fitness Novosti

Trening sa sandbagom

Ovog puta ću vam pokazati nekoliko vježbi sa sandbagom – specijalnom otežanom torbom za trening. Sandbag je profesionalni trenažer koji može zamijeniti utege, medicinke, pa čak i kettlebelle i omogućiti vam nevjerovatno učinkovit trening! Sandbagovi se naravno mogu koristiti i za grupne i za individualne treninge. Ovaj trenažer jamči vam pozitivne promjene u treningu, obilje znoja, te sigurne rezultate u razvoju funkcionalnih sposobnosti, naročito snage, eksplozivnosti, brzine i koordinacije!

Ovo je u svijetu vrlo rasprostranjen trenažer, koristi se u sportskim kampovima za bazičnu pripremu, a najviše ih koriste ragbi igrači, sportaši svih borilačkih sportova, ali i mnogi drugi sportaši. Omiljeni je trenažer osobnih trenera koji žele klijentima pružiti nove izazove. Sandbag je zapravo torba s unutrašnje strane obložena strunjačom koja torbi daje kompaktnost i pravilan oblik, a punjena je pijeskom.

U slijedećem videu donosim vam prijedlog nekoliko vježbi koje možete uključiti u svoj trening sa sandbagom:

Sandbag ili powerbag se koristi za trening snage, trening brzine i agilnosti, trening specijalne izdržljivosti, specifičnu sportsku obuku, cross trening, trening eksplozivne snage, funkcionalnu rehabilitaciju, trening eksplozivnosti pod opterećenjem, trening bazne stabilizacije trupa, kružni trening, trening dinamičkih bacanja, simulaciju treninga s medicinkom, trening ravnoteže, tjelesni odgoj i trening mladih sportaša, fizikalnu terapiju / rehabilitaciju, napredni trening vrhunskih sportaša, samoobranu i trening borilačkih sportova i još mnogo toga!

U našoj web trgovini trenutno na raspolaganju imamo sandbag proline u tri težine: 10 kg, 15 kg i 25 kg.

Osim ovih sandbagova, svakako bih vam preporučio i specijalnu MMA vreću za trening – nudimo dvije varijante: od 25 kg i od 30 kg. Za one koji se bave borilačkim sportovima, najpovoljniji odabir su svakako naši MMA kompleti koji uključuju MMA vreću od 25 kg ili od 30 kg, MMA rukavice, te zidno vratilo s nosačem za vreću.

 

PREGLEDAJTE I PREUZMITE KATALOG S NAŠOM KOMPLETNOM PONUDOM!

Iz ponude ovog puta izdvajamo ranije spomenutu opremu: Sandbag Pro Line od 10 kg, Sandbag Pro Line od 15 kg, Sandbag Pro Line od 25 kg, MMA vreću za trening od 25 kg i od 30 kg, te MMA komplet od 25 kg i MMA komplet od 30 kg.

Svu ostalu ponudu sportske opreme možete provjeriti na našem webshopu, a pratite nas i putem Facebooka i Twittera.

Michael Ban
Latest posts by Michael Ban (see all)