Trening s padobranom za trčanje

Fitness Novosti

Trening s padobranom za trčanje

training padobranSigurno ste nekada na televiziji, u nekoj sportskoj emisiji ili možda na nekom obližnjem nogometnom igralištu odnosno atletskoj stazi vidjeli sportaše kako trče dok se iza njih poput jedra vije ni manje ni više nego padobran. Ako ste pomislili da je riječ o padobrancu koji je netom prije iskočio iz nekog aviona ili možda samo o luđaku koji pokušava poletjeti bili ste u krivu.

 

Padobran za trčanje nadaleko je poznat sportski rekvizit odnosno alat koji ujedno poboljšava snagu,eksplozivnost ali i brzinu  trčanja.Logično, najčešće ga koriste sprinteri, ali u posljednje vrijeme čest je “gost” na svim sportskim borilištima odnosno u posjedu onih koji svoje trkačke sposobnosti žele podignuti na jednu višu razinu kao što su primjerice nogometaši, rukometaši, košarkaši…

Većina sportskih padobrana izrađena je od tkanine te konopcima pričvršćena na struk trkača. Kada trkač uhvati određenu brzinu padobran se ispunjava zrakom te pruža otpor koji otežava trčanje. Proporcionalno brzini koju trkač postiže povećava se i otpor koji pruža padobran.Ono što svakako treba naglasiti kao prednost treninga s padobranom za trčanje jest činjenica kako su takvi treninzi izuzetno zabavni odnosno motivirajući za sportaše što za produkt naravno ima povećanje efikasnosti samog treninga.

VJEŽBA BROJ 1

Sprint 20 metara! Počnite iz stajaćeg položaja,trčite u sprintu 20 metara i zapamtite da je vrlo bitno da unatoč otporu padobrana tehnika trčanja ostane nepromjenjena.Nakon 20 metara sprinta nastavite sljedećih 20 metara u laganom trku dok se padobran ne ispuše i polegne na tlo. Zatim nastavite s jednakim intervalom rada sve dok ne osjetite umor u nogama.

Kratki sprintevi sjajna su preliminarna vježba prije nego li počnete s znatno zahtjevnijim i težim treningom s padobranom za trčanje.
VJEŽBA BROJ 2

padobran za trcanjeTrčanje 100 metara! Trčanje započinjete iz takozvanog “rolling starta” odnosno položaja iz kojeg sprinteri započinju svoje utrke.U prvih 10 metara postepeno povećavate svoju brzinu do maksimalnog sprinta, a zatim sprintate do granice od 100 metara ili cijelu dužinu nogometnog igrališta. Nakon sprinta usporavate te sljedećih 100 metara joggirate.

Jednaki interval ponovite onoliko puta koliko želite sve dok ne započnete osjećati umor u mišićima.
VJEŽBA BROJ 3

Trčanje 400 metara! Trčanje započinjete iz stajaćeg položaja, a zatim trčite 400 metara ili jedan puni krug na atletskoj stazi brzim tempom do granice sprinta. Ova vježna posebno je efikasna u izgradnji mišića nogu te povećanja brzinske izdržljivosti.
Ako i ti želiš probati trening s padobranom, naruči padobran za trčanje ovdje.

 

PREGLEDAJTE I PREUZMITE KATALOG S NAŠOM KOMPLETNOM PONUDOM!