Trening s latex trakama ili resistance bandovima

Fitness Novosti

latex band

Trening s latex trakama ili resistance bandovima

U zadnje vrijeme sve se više koriste latex trake za treninig. Izrađene su od slojevitog lateksa za maksimalnu izdržljivost i dugi vijek trajanja. Prednost latex traka je to da su, cjenovno vrlo prihvatljive, njihova primjena je praktički neograničena, te ih je vrlo lahko nositi jer su male i savitljive. Doslovno možete ponijeti vaš cijeli mali fitness centar u torbi. Samo jedna mala traka vam može zamjeniti kompletan set utega ukoliko ste dovoljno inovativni. Možemo ih koristiti za zagrijavanje, rastezanje, trening te kao istezanje na kraju treninga. Za najefikasniji trening preporučuje si korištenje dvije ili tri razičite trake.

Latex trake mogu biti odličan pomoćni alat za povećanje otpora u vježbama sa bilo kojom vrstom utega ili samostalni trening kroz veliku paletu različitih vježbi vučenja i potisaka.

Ukoliko imate potrebu stalno trenirati ali ste uvijek na putu, samo par latex traka će vam to omogućiti. Jednostavno ih ubacite u torbu i putujte bezbrižno. Latex trake mogu biti različitih debljina, dužina i naravno boja. Što je traka deblja, to je s njom teže trenirati jer nam pruža jači otpor. Ukoliko imamo tanju traku, a želimo povećati otpor, možemo je samo presaviti i dobijemo duplu količinu otpora s istom trakom. Osim što nam pružaju otpor, isto tako nam mogu pomoći pri određenim elementima ili vježbama koje još nismo usavršili ili još nemamo dovoljno snage.

Latex trake nam u dobroj mjeri mogu zamjeniti utege, a glavna razlika između vježbanja s trakama i vježbanja s utezima je to da se kod utega sila odnosno težina mijenja, dok se kod traka sila povećava što se više bližimo krajnjoj točki vježbe gdje je otpor tada najveći. Vježbe s latex trakama najčešće su usmjerene na funkcionalne pokrete, dakle na taj način dodajemo opterećenje u uobičajene pokrete tijela, a vrlo rijetko koristimo za izoliranje pojedinih mišića, dok ih isto tako možemo koristiti i za smanjenje opterećenja npr za “oduzimanje” težine tijela kod zgibova na vratilu, kod propadanja itd.“ .

 

Vježbe s trakama za cijelo tijelo:

Čučnjevi

latex band  

Sklekovi

latex band  

Single Arm Rows

latex band  

Mrtvo dizanje – Deadlift

latex band  

Biceps Crawls

latex band  

Triceps Kick backs

latex band  

Trbušnjaci – Knees to chest

latex band

S trakama je moguće odraditi kvalitetan trening za cijelo tijelo i više od toga. Postoje odlične vježbe koje se mogu raditi s latex trakama, od nogu do ruku, prsa, leđa i trbušnjaka.  

Autor: Andrej Gudac  

 

PREGLEDAJTE I PREUZMITE KATALOG S NAŠOM KOMPLETNOM PONUDOM!

 

Svakako provjerite našu kompletnu ponudu latex bandova, a podsjećamo vas da su još uvijek dostupni i hi-temp bumperi!

Svim kupcima poklanjamo besplatnu dostavu za sve narudžbe iznad 300,00 kn!

Podsjećamo i na novitet na našem webshopu!!! Ukoliko ste zadovoljni naručenim proizvodima, napišite kratku recenziju na stranici proizvoda na našem webshopu i pomognite budućim kupcima. Za objavljene recenzije nagradit ćemo vas sa 50 bodova (u protuvrijednosti 50,00 kn)! Njih možete iskoristiti za popust prilikom iduće narudžbe!

Svu ostalu ponudu sportske opreme možete provjeriti na našem webshopu, a pratite nas i putem Facebooka, Twittera i Instagrama.