Trening riječke plivačice Donatele Strage na TRX-u

Fitness Novosti

Trening riječke plivačice Donatele Strage na TRX-u

glavnaSigurno ste nebrojeno puta čuli kako je trening u kojem se koristi težina tijela izuzetno efikasan kako bi povećali snagu, eksplozivnu snagu i felksibilnost. Kada pričamo o vježbama u kojima se korsiti težina tijela onda moramo napomenuti da TRX nema premca. Dovoljno je reći da gotovo sve vježbe koje izvodite na trenažerima možete izvesti i na TRX-u.

Ono što je posebnost TRX-a jest činjenica da istodobno možete uposliti veći broj mišićnih skupina, ojačati CORE, povećati mišićnu izdržljivost, a sve to možete izvesti bilo gdje, u teretani, kod kuće ili u prirodi. U Fitness centru Blue Gym na Kantridi pod budnim oko našeg trenera Dorijana Radovčića, vježbanje na TRX-u je isprobala riječka plivačica Donatela Straga. Prvi dojmovi bili su fantastični.
Trener Dorijan Radovčić za mladu plivačicu pripremio je četiri vježbe na TRX-u i to jednonožni čučanj, obrnuto veslanje, sklek s privlačenjem nogu i odručenje.
vježba 1vježba 111. JEDNONOŽNI ČUČANJ – Početni stav je kao kod običnog čučnja, ali s jednom iznimkom, jednu nogu držite u zraku ispruženu prema naprijed. Zbog problema s ravnotežom i većim opterećenjem ovo se smatra vježbom za naprednije vježbaće, no Donatela Straga pokazala je zavidnu fizičku spremu u izvođenju ove vježbe. Jednonožni čučanj za cilj ima razvoj snage nogu koja je potrebna u gotovo svima sportovima.
vježba 2vježba 222. OBRNUTO VESLANJE – Primite TRX s ispruženim rukama i nagnite se prema nazad. Možete raditi usko ili široko privlačenje. Kada vučete TRX prema sebi vrlo je važno da laktove vučete usko uz tijelo. Ova vježba za zadatak ima razvijanje snage leđa.

3. SKLEK S PRIVLAČENJEM NOGU –
Ovu vježbu izvodite tako da ste u poziciji skleka s tim da su vam noge na TRX-u. Iz te pozicije se spuštate u sklek, a potom kada se podižete iz skleka privlačite noge prema prsima i potom ih natrag ispružite. Ovom vježbom razvijate snagu cijelog tijela, a posebice snagu CORA.

vježba 3vježba 33vježba 333

4. ODRUČENJE – Primite TRX s objema ispruženim rukama te se nagnite prema nazad, kada ga privlačite prema sebi privlačite ga također s ispruženim rukama kao da odručujete bućice.

vježba 4vježba 44

Ono što je posebno važno za naglasiti kod treninga na TRX-u jest da oblik snage koji razvijamo ovisi o broju ponavljanja, serijama te odmoru između njih. Naravno, sve navedeno razlikuje se od osobe do osobe te je vrlo bitno prije rada na TRX-u konzultirati se sa osobnim trenerima.

– TRX je super stvar, moram priznati da su me vježbe impresionirale te ostavile dubok dojam, rekla je riječka plivačica Donatela Straga čiji je trening u Fitness centru Blue Gym na Kantridi u stopu pratila njena trenerica, inače proslavljena plivačica Smiljana Marinović.
– Ove vježbe mogu biti od velike pomoći svim sportašima i rekreativcima, a tako i plivačima s obzirom da na TRX-u možete vježbati ciljane skupine mišića koje su potrebne u plivanju. TRX će u budućnosti sigurno biti jedna od mojih omiljenih sprava u teretani, zaključila je Straga.

 

PREGLEDAJTE I PREUZMITE KATALOG S NAŠOM KOMPLETNOM PONUDOM!