Trening kao terapija

Fitness Novosti

trening terapija

Trening kao terapija

Jako puno stvari ima terapeutski učinak, ali vjerojatno vrlo malo kao što to daje treniranje ili odličan trening. Uvjeren sam i dalje da se premalo pažnje posvećuje tome koliko je trening zapravo bitan i kakav utjecaj ima na naše živote, na naše tijelo i na naš um. Zapravo nakon konstantnog treniranja i kretanja dolazimo u strašnu potrebu za treningom koje se više nije tako lako riješiti i baš u tom trenutku možemo shvatiti da smo napravili najviše za sebe.

trening terapija

Trening je nekakav način vraćanja tijela i uma u balans kojeg nam remeti svakodnevni život, posao, problemi i današnji ubrzani način života prepun stresa. Jedna stvar je sigurna, a to je da se ne možete loše osjećati nakon treninga. Jednostavno tako nešto ne postoji. Jedino što možete osjećati je upala mišića a to je samo znak da ste kvalitetno odradili trening i da nagrada slijedi. Nakon treninga slijedi tuš, i to je nekako kraj vaše terapije treningom, a za sebe ste napravili najviše moguće.

Train your body and the mind will follow – mislim da je to već svima poznato, iako možemo to malo produbiti. Većina terapeutskog učinka se odvija već za samo vrijeme treninga. Dok trenirate sami, ili u paru ili u skupini, zapravo ste bez obzira na društvo oko sebe posvećeni sami sebi. Kad malo bolje razmislimo, to je jedna od rijetkih situacija u danu gdje se u potpunosti možete posvetiti samom sebi i baš zato je taj osjećaj tako dobar.

trening terapija

Umor također djeluje opuštajuće, jer već sam osjećaj umora znači da ste pozitivno iscrpljeni te vam treba odmor. Nakon treninga, tuša i obroka vaš je dan spašen,  i kako god da je počeo, završio je odlično.

Stvar funkcionira zapravo vrlo jednostavno. Ukoliko počnete redovito trenirati, te imate potrebu za treningom i ne možete više život zamisliti bez njega, tada ste sve napravili za sebe. Ta potreba, taj ispušni ventil, i vraćanje sebe u balans je točno taj terapeustki učinak koji sport i trening pružaju. Treba raditi na sebi, posvetiti se i svakako barem sat vremena svaki drugi dan posvetiti sebi i treningu. Ne oduzima previše vremena a daje toliko mnogo. Ukoliko vam je potrebna bilo kakva terapija, za um ili tijelo, vjerujte da je moguće sve to ili većinu popraviti s treningom. Svakako si dajte šansu, zaslužujete je i nećete požaliti, a dobit ćete samo zdrav život i osjećaj zadovoljstva.

Autor: Andrej Gudac  

 

PREGLEDAJTE I PREUZMITE KATALOG S NAŠOM KOMPLETNOM PONUDOM!

Opremu za trening možete nabaviti na našem webshopu!

Svim kupcima poklanjamo besplatnu dostavu za sve narudžbe iznad 300,00 kn!

Podsjećamo i na novitet na našem webshopu!!! Ukoliko ste zadovoljni naručenim proizvodima, napišite kratku recenziju na stranici proizvoda na našem webshopu i pomognite budućim kupcima. Za objavljene recenzije nagradit ćemo vas sa 50 bodova (u protuvrijednosti 50,00 kn)! Njih možete iskoristiti za popust prilikom iduće narudžbe!

Svu ostalu ponudu sportske opreme možete provjeriti na našem webshopu, a pratite nas i putem Facebooka, Twittera i Instagrama.