Trebate motivaciju za vježbanje? Probajte s virtualnim partnerom

Fitness Novosti

Trebate motivaciju za vježbanje? Probajte s virtualnim partnerom

virtualnipartnerNikako da pronađete nekoga tko bi vam se pridružio u teretani? Ne očajavajte – nova istraživanja dokazala su da čak i virtualni partner može pridonijeti vašoj motivaciji za vježbanjem.
Istraživanjima kojima je bila podvrgnuta žena, a čija je aktivnost bila vožnja bicikla, utvrđeno je da je bila manje motivirana nakon određenog vremena. Oni koji su tijekom aktivnosti imali virtualnog partnera, zadržali su motivaciju tijekom cijelog treninga.
Žena koja je bila bez partnera, vozila je bicikl oko 11 minuta, dok su one koje su vozile bicikl s virtualnim partnerom produžile vožnju za čak 9 minuta.
Istraživač Brandon Irwin time je htio ukazati kako je povećanje motiviranosti vrlo značajan dobitak za one koji pokušavaju povećati svoju fizičku aktivnost.
Ženama koje su biciklirale uz tzv. virtualnog partnera, rečeno je da njihov partner također biciklira koristeći istu biciklu samo na nekoj drugoj lokaciji. Međutim, virtualni prijatelj je bila samo snimka nekog tko je vozio malo brže od ispitivanih pojedinaca.
Saznanja ukazuju da virtualni partneri mogu motivirati ljude da ispune svoje ciljeve prilikom vježbanja.
Također, tijekom istraživanja 58 žena, one su bile podijeljene u tri grupe. U jednoj grupi žene su vježbale same, u drugoj su vježbale s virtualnim partnerom, dok su u trećoj sve žene vježbale zajedno i svaka od njih je bila uparena s virtualnim partnerom. Istraživanje se temeljilo na čak 6 različitih vježbi.
Utvrđeno je da vježbanje u grupi rezultira dužim sudjelovanjem pojedinaca; a ono što su htjeli vidjeti je li ista takva učinkovitost  kada je «grupa» bila virtualna. Rezultati su pokazali da je virtualna grupa također imala uspjeha pri motivaciji ispitanika koji su vježbali.
Zaključak istraživača bio je da je nedostatak motivacije glavna prepreka koja sprječava ljude da vježbaju i vode zdrav način života.

 

PREGLEDAJTE I PREUZMITE KATALOG S NAŠOM KOMPLETNOM PONUDOM!