Trbušnjaci i bol u vratu

Fitness Novosti

Trbušnjaci i bol u vratu

abdominal-workout11Ako ste pomislili da je jedina bol koja se javlja kod izvođenja trbušnjaka ona u toj mišićnoj skupini prevarili ste se. Vježbači se često žale na bol u vratu, a razlog je, naravno, nepravilno izvođenje vježbe.

Osnovna greška koju vježbači čine je postavljanje ruku iza glave. Prilikom izvođenja vježbe nesvjesno povlačenjem ruku i pritiskom na glavu vježbači pokušavaju olakšati podizanje gornjega dijela tijela. Logično dolazi do svijanja glave prema naprijed i poprilično velike sile na mišiće vrata, a to znači do nelagode pa i boli u tom dijelu tijela.

Prevencija

Želite li to prevenirati promijenite položaj ruku tijekom izvođenja vježbi. Ruke možete držati skupljene na grudima, potpuno odvojene od tijela sa strane ili pak tek lagano dodirujući sljepoočnice ili uši dok izvodite trbušnjake.  Pripazite i da ne svijate glavu prema naprijed. Zamislite da imate jabuku ispod brade koja vam ne dozvoljava da bradu približite grudima. Ako vam i to ne uspijeva promijenite vježbu. Dobro bi bilo pfembe134620abs20proformkoristiti neku od sprava koje efikasno kontroliraju opseg vaših pokreta. U svakom slučaju preporuka je o ABS Pro Form klupi za trbušnjake vježbate li kod kuće ili nekom profesionalnom stroju koji možete pronaći u fitnessima Blue Gyma na Belvederu i Kantridi. Poduzmete li preventivne mjere na vrijeme nestat će osjećaj nelagode i boli u vratnim mišićima, a što je barem jednako važno povećat ćete efikasnost utjecaja na mišiće kod izvođenja  trbušnjaka.

 

PREGLEDAJTE I PREUZMITE KATALOG S NAŠOM KOMPLETNOM PONUDOM!

Blue Gym
Latest posts by Blue Gym (see all)