Sportska priprema

Fitness Novosti

Sportska priprema

U današnje vrijeme kada su zahtjevi vrhunskog natjecateljskog sporta sve veći i kada se od sportaša traži da budu gladijatori sportskog terena, kondicijska priprema zauzima važno mjesto u njihovoj cjelovitoj pripremljenosti

U suvremenom sportu, posebno vrhunskom, figurira činjenica oko koje su suglasni svi, kako sami sportaši tako i stručnjaci iz njihovih stručnih timova, sportska priprema je temelj uspijeha. Kako stara narodna izreka kaže kuća se gradi iz temelja, i jaka je kolko su jaki njeni temelji. Tako i u sportu kolko je sportas dobro pripremljen toliko će dobar rezultat postići. S toga se velika važnost treba dati kondicijskoj pripremi.

Kondicijska priprema predstavlja skup trenažnih postupaka za razvoj i održavanje sportaševih funkcionalnih i motoričkih sposobnosti, morfoloških karakteristika te pozitivnog zdravstvenog statusa.

Sportska priprema podrazumijeva proces skladnog i višestranog razvijanja svih funkcionalnih, motoričkih i morfoloških karakteristika, bez posebnog naglašavanja specifičnih zahtjeva ijednog sporta ili sportske discipline.

  • Harmoničnu pripremu svih segmenata lokomotornog sustava,
  • Razvoj primarne jakosti,
  • Razvoj gibljivosti odnosno fleksibilnosti,
  • Razvoj koordinacijskih sposobnosti,
  • Razvoj brzinskih sposobnosti i
  • Razvoj aerobne izdržljivosti

Ako se provodi ovakav način pripreme, ona dovodi do kondicijskih sposobnosti koje nisu specifične ni za jedan sport, ali su primjenjive za svaki sport. Bitno je takodjer naglasiti da sportska priprema nije namjenjena samo u dječijoj dobi ili u početku sportske karijere nego se ona sustavno mora  provoditi kroz sve faze životne dobi i treniranja

Autor: Andrej Gudac  

 

PREGLEDAJTE I PREUZMITE KATALOG S NAŠOM KOMPLETNOM PONUDOM!

Rekvizite za treninge možete nabaviti na našem webshopu!

Svim kupcima poklanjamo besplatnu dostavu za sve narudžbe iznad 300,00 kn!

Ukoliko ste zadovoljni naručenim proizvodima, napišite kratku recenziju na stranici proizvoda na našem webshopu i pomognite budućim kupcima. Za objavljene recenzije nagradit ćemo vas sa 50 bodova (u protuvrijednosti 50,00 kn)! Njih možete iskoristiti za popust prilikom iduće narudžbe!

Svu ostalu ponudu sportske opreme možete provjeriti na našem webshopu, a pratite nas i putem Facebooka, Twittera i Instagrama.