Snom protiv ozljede

Fitness Novosti

Snom protiv ozljede

505x305 sportsMladi sportaši koji spavaju barem osam sati dnevno imaju mnogo manje šansi da dožive sportsku ozljedu, ili preciznije rečeno to se događa u 68 % manje slučajeva od onih koji preskaču spavanje.

 

Rezultati su to koje je prezentiralo udruženje američkih pedijatara AAP.

160 mladih sportaša s kalifornijskih sveučilišta sudjelovalo je u istraživanju odgovarajući na pitanja znanstvenika o broju sportova kojima se bave te intenzitetu treninga i periodima odmora koji prakticiraju. Navodili su i koriste li privatne trenere te rade li vježbe za povećanje snage. Na koncu i jesu li imali sportske ozljede ili ne.120716020649-teen-team-sports-healthy-story-top

Rezultati istraživanja su pokazali kako rizik od sportskih ozljeda raste s brojem godina treniranja, to jest s „istrošenošću“ mišićno – koštanog sustava te s manjkom sna. Prvi put je spavanje, to jest manjak istog direktno povezano s mogućnošću ozljeđivanja. Do sada se znalo da neispavanost utječe na na misaone sposobnosti i finu motoriku, a od sada i da je to „odličan“ put prema ortopedu ili fizioterapeutu.

 

PREGLEDAJTE I PREUZMITE KATALOG S NAŠOM KOMPLETNOM PONUDOM!