Šest razloga zašto trčati

Fitness Novosti

trcanje

Šest razloga zašto trčati

Koliko je trčanje i kretanje važno i bitno, već je skoro svima poznato, no svakako treba napomenuti da takva tjelovježba utječe ne samo pozitivno na naše tijelo i um već i na zdravlje. Možemo skoro reći da nema problema koje kretanje i trening ne mogu riješiti. Trčimo i krećemo se od malih nogu, te smo kao djeca jako živahni, sve dok ne dođu obaveze i neke od faza života kad jednostavno to sve nekako prestane ili se svede na minimum, kao što je recimo trčanje za autobusom. U tom trenutku shvatimo da smo van forme i da treba nešto promijeniti. Dolazimo do onog trenutka kada treba ponovno napraviti prve korake prema kretanju, treniranju i trčanju, u čemu vam mi možemo pomoći. Savjetuje se da se s trčanjem krene pomalo, u kontinuiranim intervalima kako ne bi svoje tijelo previše opteretili pogotovo u početku kada ono još nije naviklo na napor. Zašto je važno da trčite, pročitajte u sljedećim točkama:

  1. Trčanje je dobro za vaše srce

Pa zašto je točno trčanje dobro za vas? Za početak, trčanje je kralj kardio sporta. Dovoljno je trčati samo pet do deset minuta dnevno, sporijim tempom. Trčanje je povezano s drastično smanjenim rizikom od umiranja od kardiovaskularnih bolesti. U usporedbi s ljudima koji ne trče, redoviti trkači imaju upola manje šanse da umru od bolesti srca.

trcanje

 

  1. Podizanje raspoloženja nakon trčanja

Jedna od najvećih prednosti trčanja su njegovi učinci na podizanje raspoloženja. Kada trčite, vaš mozak oslobađa dvije snažne kemikalije za ugodan osjećaj, endorfine i endokanabinoide. Svakako trčite za sreću.

  1.  Trčanje sagorijeva kalorije

Trčanje zahtijeva puno goriva odnosno kalorija. Prosječna osoba od 100 kilograma sagorjet će oko 12 kalorija u minuti trčeći 10-ak kilometara. I to je jedna od tjelesnih blagodati trčanja po ravnom terenu. Krenite vani gdje vjetar i brda podižu vaš trud i možete očekivati da ćete još više sagorjeti i biti u boljoj formi nego ikad.

 

  1.  Trčanje vam pomaže u izgradnji zajednice

Zajednica ljudi koji trče je jaka i blagodati trčanja u zajednici su često nemjerljive. Bilo da se pridružite klubu za trčanje ili rekreativnom timu za trčanju, bit ćete zapanjeni svom podrškom i dobrim vibracijama koje ćete dobiti.

trčanje

ECT7 traka za trčanje

 

  1. Trčanje se računa kao meditacija

Iako trčanje nije zamjena za pomoć obučenog ljudskog stručnjaka, pokazalo se je da tjelesna aktivnost djeluje kao učinkovita alternativa liječenju depresije. Kombinirajte svoje kilometre sa segmentima meditacije prije ili poslije treninga i biti ćete iznenađeni pozitivnim rezultatima.

RT700 traka za trčanje

 

  1. Trčanje vam može poboljšati pamćenje

Ne možete se sjetiti što ste jučer ručali ili gdje ste stavili svoj omiljeni ručni sat? Vežite se i krenite na put, jer je jedna od iznenađujućih prednosti trčanja to što može izravno pozitivno utjecati na vaš mozak kratkoročno i dugoročno.

Autor: Andrej Gudac  

 

PREGLEDAJTE I PREUZMITE KATALOG S NAŠOM KOMPLETNOM PONUDOM!

Trake za trčanje i ostalu opremu za trening možete nabaviti na našem webshopu!

Svim kupcima poklanjamo besplatnu dostavu za sve narudžbe iznad 300,00 kn!

Podsjećamo i na novitet na našem webshopu!!! Ukoliko ste zadovoljni naručenim proizvodima, napišite kratku recenziju na stranici proizvoda na našem webshopu i pomognite budućim kupcima. Za objavljene recenzije nagradit ćemo vas sa 50 bodova (u protuvrijednosti 50,00 kn)! Njih možete iskoristiti za popust prilikom iduće narudžbe!

Svu ostalu ponudu sportske opreme možete provjeriti na našem webshopu, a pratite nas i putem Facebooka, Twittera i Instagrama.

Blue Gym
Latest posts by Blue Gym (see all)