Rezervna strategija mršavljenja

Fitness Novosti

Rezervna strategija mršavljenja

weight-gain-health-factorsKada nekoga upitate savjet kako smršaviti najčešće ćete dobiti odgovor, vježbaj i pametno se hrani. Općenit je to odgovor koji je u potpunosti točan.

No većina ljudi koji imaju problema s težinom ne mogu se tek tako pridržavati novog režima života i najčešće ne uspiju skinuti višak kilograma. Zbog toga su znanstvenici u magazinu Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics predložili nekoliko malih trikova koji pomažu pri mršavljenju. Zaključke nisu izvukli napamet, u istraživanje su uključili 120 pretilih žena koje su bile na dijeti čitavu godinu. U prvoj polovici godine zdravo se hraneći i vježbajući izgubile su 10 % svoje težine, a u drugoj im je zadatak bio održati to postignuće. U tome su uglavnom uspjele sljedeći dodatne naputke znanstvenika.

1.Ne preskačite obrokedebljina2

Preskakanje obroka doduše smanjuje količinu unešenih kalorija i to je kratkoročno gledano uspjeh, ali i usporava metabolizam što je pogubno ako želite smanjiti tjelesnu težinu. To je potvrdilo i ranije navedeno istraživanje.

2.Zapisujte što ste pojeli

Ovo je važno jer time držite cijeli proces pod kontrolom. Kad znate što ste jeli i koliko ste kalorija unijeli u organizam znate i kako postupiti u slučaju da dijeta u razumnom roku ne daje željene rezultate. Istraživanje je potvrdilo da osobe koje bilježe detalje svoje ishrane više gube na težini od onih koji to ne čine.

3.Ne jedite u restoranima

Idete li u restoran teško da ćete moći kontrolirati kvalitetu namirnica koje su vam ponuđene. Mnoga jela se prže na nezdravim masnoćama, a sigurno će biti ukusna i predstavljat će veliko iskušenje za vas. Nemojte upasti u zamku i reći, ma to ionako sebi mogu priuštiti samo jednom tjedno. I to je previše ako ste posvećeni održavanju primjerene tjelesne težine.

Uz ove savjete i oni općeniti s početka teksta, vježbaj i hrani se pametno, postaju efikasniji.

 

PREGLEDAJTE I PREUZMITE KATALOG S NAŠOM KOMPLETNOM PONUDOM!