Proteini za spavanje

Fitness Novosti

Proteini za spavanje

spavanje bodybuildingBjelančevine ili proteini, kako god ih zvali, neophodni su za rast mišićne mase, ali jasno je da nisu svi proteini isti, a time i da nije jednako efikasno koristiti ih u svako doba dana ili nakon svake aktivnosti.

 

Whey proteini se recimo tijelo brzo apsorbira i stoga je odličan suplement koji će nahraniti vaše umorne mišiće nakon treninga kad oni moraju nadoknaditi izgubljenu energiju. Tako ćete izbjeći katabolički efekt koji dovodi do smanjenja mišićne mase. No što uzeti u vrijeme odmora, recimo prije spavanja? Očigledno je da treba odabrati protein s dužim vremenom raspada, a kao logičan izbor nameće se Casein, protein koji se dobiva iz mlijeka i na kojeg tijelo za potpunu apsorpciju „troši“ pet do osam sati. Dakle otprilike vrijeme vašeg spavanja. Ovaj protein nije pogodan za osobe koje imaju problema s laktozom ili možda vegane, no pretpostavljam kako je riječ o manjem broju vježbača bodybuildinga. whey-or-casein-protein

Casein se dakako može pronaći i u namirnicama poput već spomenutog mlijeka, sira i drugih mliječnih prerađevina no uvijek se postavlja pitanje koliko toga morate unijeti u organizam kako bi zadovoljili njegove potrebe, a odgovor na to pitanje najčešće vas odvede do suplemenata sportske prehrane jer s prevelikim unosom „obične“ hrane sigurno ćete smanjiti sposobnost treniranja.

U situaciji kad nemate Casein pri ruci nego Whey ili neki drugi proteinski koncentrat ili izolat možete usporiti apsorpciju istih kombinirajući ih s teže probavljivim hranom, a to je hrana bogata masnoćom ili vlaknima. Primjerice jedna omiljena kombinacija bodybuildera je pomiješati protein s maslacem od kikirikija.

 

PREGLEDAJTE I PREUZMITE KATALOG S NAŠOM KOMPLETNOM PONUDOM!