Probijanje granica

Fitness Novosti

Probijanje granica

setting-and-achieving-goalsMislite li da nikada nećete moći napraviti 100 sklekova ili istrčati maraton jer nemate dovoljno znanja ili motivacije u tome vas može razuvjeriti običan smartphone.

 

 

Preciznije rečeno neke od aplikacija koje nudi Runstatic, bilo da je riječ o iPhone ili nekom android uređaju. Gotovo je nevjerojatno što sve ti programi mogu. Recimo da vam je cilj napraviti tih famoznih 100 sklekova. Smartphone s programom runstatic PushUps Pro nudi nekoliko varijanti treninga,  glasovnu podršku, automatski brojač sklekova koji priznaje samo one pravilno izvedene, statistiku vaših performansi, mogućnost da se preko društvenih mreža povežete s drugim korisnicima i usporedite iskustva. Runstatic slične programe nudi i ako su vaš izazov čučnjevi, zgibovi na vratilu ili trbušnjaci. Serija programa ima zajednički naziv PUMPIT. Izrezak runstatic

Posebna priča je software koji pomaže u trkačkom treningu. Uz savjete Dietera Baumanna, olimpijskog pobjednika 1992. godine u utrci na 5000 metara sve će ići kao podmazano. Za početak odredite koji vam je cilj; gubljenje kilograma, utrka na 10 km, polumaraton ili možda cijeli maraton. Baumann jamči da ćete sljedeći njegove upute u 16 tjedana, trenirajući pet puta tjedno, biti sposobni istrčati 10 kilometara za manje od 40 minuta. Postoje blaže varijante treninga koje jamče nešto lošije rezultate, ali vama je možda dovoljno da tih 10 kilometara pretrčite za sat vremena. Vjerovali ili ne jednako dugačak, 16 tjedana, je pripremni period za maraton. Ni u najžešćoj verziji treninga nećete biti sposobni istrčati ne znam kakvo vrijeme, ali i samo završavanje utrke je veliko postignuće.

Dakle smartphone u ruke i počnite trenirati, samo je pitanje vremena kad ćete probiti granice koje samo na prvi pogled izgledaju neosvojive.

 

PREGLEDAJTE I PREUZMITE KATALOG S NAŠOM KOMPLETNOM PONUDOM!