Privlačna bedra i stražnjica!

Fitness Novosti

Privlačna bedra i stražnjica!

vjezbe za straznjicu

Osim zdravih obroka koji uključuju voće, povrće, ribu i drugo, za oblikovanje bedara i stražnjice najvažnije je kretati se i vježbati.
Postoje različite vježbe koje, ako ih uporno radite, mogu dati izvrsne rezultate. Preporučit ćemo vam neke od najučinkovitijih vježbi, koje će učvrstiti i ojačati vaša bedra i stražnjicu, a istovremeno i sagorjeti masnoće. Budite ustrajni u treningu, ove vježbe su dokazano efikasne, ali samo veliki broj treninga i ponavljanja može izazvati uočljive promjene u vašim mišićima. Uostalom da je lako, ne bi toliko vrijedilo! Budite motivirani i vaša bedra i stražnjica poprimiti će novi “sportski” oblik na kojem će vam zavidjeti!

Čučanj

bedra i straznjicaPostavite noge u širini ramena; šipku smjestite na stražnji dio ramena. Krenite se spuštati iz kukova, savijte koljena i zamislite da ćete sjesti na stolicu. Pokret izvršavajte dok vam bedra ne budu paralelna podlozi. Ako osjetite da su vam pete nestabilne, nagnite se prema naprijed. Zatim se vratite u početni položaj, ali bez zaključavanja koljena na kraju pokreta.

 

 

Nožni potisakpotisak

Lezite na spravu za nožni potisak. Postavite stopala u širini ramena i prislonite ih na oslonac. Ravnomjerno potisnite težinu i otključajte sigurnosni graničnik. Spustite težinu kontroliranim pokretom sve dok vam potkoljenica i natkoljenica ne tvore kut od 90 stupnjeva. Nakon toga, potisnite težinu u početni položaj bez zaključavanja koljena.

Mrtvo dizanje ispruženim nogama

mrtvo dizanjeNoge postavite u širini ramena i ispruženih ruku držite šipku (bučice) ispred sebe. Nagnite se prema naprijed pregibajući se u kukovima. Držite leđa ravnima i glavu gore. Učvrstite stražnjicu i zaključajte koljena za vrijeme pregiba. Zaustavite pokret kada osjetite da vam je zadnja loža u potpunosti istegnuta, a zatim se vratite u početni položaj.

 

Iskorak

Uzmite par bučica i držite ih ispruženim rukama, dlanovima okrenutim prema tijelu. Iskoračite jednom iskoraknogom naprijed. Savijte stražnje koljeno i usmjerite ga direktno podu. Ne prisiljavajte prednje koljeno da ide naprijed. Ponovite pokret bez pomicanja nogu.

Nožna ekstenzija

ekstenzija 1Sjednite na spravu za nožnu ekstenziju, leđa oslonite na naslon, a stopala postavite pod oslonac. Ispružite noge izravnavajući ih u koljenu. Zadržite se u istegnutom položaju jednu sekundu, a zatim se ponovno vratite u početni položaj.

Abdukcija kukova

Sjednite na spravu za abdukciju. Vanjska strana koljena mora biti postavljena na oslonce, a stopala ptp-leg-abduction-1fiksirana na platformi sprave. Rastvorite i zatvorite noge uz odabrano opterećenje.

 

Adukcija kukova

adductor-machineSjednite na spravu za adukciju. Unutarnja strana koljena mora biti postavljena na oslonce, a stopala fiksirana na platformi sprave. Prilagodite razmak oslonaca. Započnite sa zatvaranjem nogu, a zatim se vratite u početni položaj.

 

Posjetite naš fitness centar u Rijeci, pridružite nam se i započnite redovito vježbati i voditi brigu o svom zdravlju. Naši treneri preporučiti će vam individualizirane vježbe kojima ćete preoblikovati tijelo i podignuti svoje samopouzdanje.

 

 

Marina Grubić

 

PREGLEDAJTE I PREUZMITE KATALOG S NAŠOM KOMPLETNOM PONUDOM!