Prednosti treninga vani

Fitness Novosti

outdoor trening

Prednosti treninga vani

 

S obzirom na sve toplije vrijeme, nude nam se brojne mogućnosti treninga vani. Načina kako trenirati vani je bezbroj, a sve što je potrebno je malo ljepše vrijeme, dobra ekipa i volja. Svakako su dobrodošli i sportski rekviziti koje možete iznijeti na zrak ili uzeti sa sobom u prirodu. U nastavku smo vam pripremili nekoliko savjeta kako i zašto iskoristiti svježi zrak i lijepo vrijeme kojega će biti sve više. Kretanje vani i na suncu će vam pomoći da dobijete dnevnu dozu svih važnih vitamina D. Studije su pokazale kako vježbanje vani može pomoći u poboljšanju vašeg raspoloženja i zdravlja. Također možete raditi vježbe koje nije tako lako izvoditi u teretani poput nošenja i bacanja. Isto tako je trening vani zabavniji i društveniji, jer možete jednostavno nakon treninga s nekoliko prijatelja imati i roštilj i popiti pivo negdje u prirodi. Kvaliteta zraka u prirodi i u zatvorenom prostoru je nemjerljiva. Svježi zrak puno je osvježavajući od ustajalog zraka vaše teretane.

outdoor trening

Pronađite prostor – Sve što vam treba za izvođenje treninga je malo otvorenog prostora. Nije bitno dali je trava ili pijesak. Vježbanje na bilo kojoj površini koja nije parket ili gumena podloga iz teretane čini još izazovnijim i zabavnijim. Pokušajte pronaći mjesto na kojem imate dovoljno mjesta za izvođenje kretanja i bacanja barem 40 metara. Ova udaljenost daje vam dovoljno prostora za izvođenje desetak vježbi koje se ne mogu izvoditi u zatvorenom.

Stvorite svoj vlastiti trening – vježbanje na otvorenom doista je prikladno za trening svih mišića tijela. Kako bi vaš trening vani bio još učinkovitiji, za vas smo pripremili nekoliko sportskih rekvizita koje možete s lakoćom ponijeti sa sobom bilo gdje:

1.Strunjača: Odlična strunjača je nezamjenjiv komad sportske opreme koja će vam omogućiti da vam trening na zraku bude što ugodniji, a vježbe bolje i preciznije, pogotovo ako ih izvodite u ležećem položaju na nekoj tvrdoj podlozi.

strunjača

2.Masažni valjak: Lako prenosivi, masažni valjak je danas sastavni dio svake teretane pa tako i kućne. Nakon treninga se možete opustiti i regenerirati valjajući i uživati u zvukovima prirode.

masažer

3.Latex trake:  Izrazito lagano prenosive i učinkovite latex trake ne treba predstavljati previše. Omogućuju rastezanja, istezanja, zagrijavanja te jih možemo koristiti za cjelokupni trening otpora.

latex band

4. Kettlebell: Ukoliko želite izvoditi dizanja vani i u prirodi, Kettlebell je neizostavan dio svakog kvalitetnog treninga. S obzirom na njihovu široku primjenu, nije ni čudo da ih nalazimo u svim sportski centrima.

girja

5. Vijača: Ne postoji bolje i lakše sredstvo za zagrijavanje od vijače. S laganim i postepenim skokovima možemo doći do prave tjelesne temperature i biti spremni za trening u samo nekoliko minuta. S vijačom isto tako možemo odraditi odličan kardio trening.

vijača

6. Slam Ball: S loptom se je uvijek najviše igralo vani zar ne. Slam ball je medicinka otporna na udarce, te je točno tomu i namijenjena. Izgradite ruke, noge i mišiće trupa i pritom se zabavite.

slam ball

7. Trx trake: Ove trake su sve što vam treba za potpuni trening svih dijelova tijela uz vlastitu težinu. Lako se prenose, s njima je moguće izvoditi jako puno vježbi te su izrazito efektivne za mišiće trupa i stabilizatore. S TRX trakama nećete pogriješiti.

trx

Autor: Andrej Gudac    
 
 
 
PREGLEDAJTE I PREUZMITE KATALOG S NAŠOM KOMPLETNOM PONUDOM!

Svu opremu za trening možete nabaviti na našem webshopu!

Svim kupcima poklanjamo besplatnu dostavu za sve narudžbe iznad 300,00 kn!

Podsjećamo i na novitet na našem webshopu!!! Ukoliko ste zadovoljni naručenim proizvodima, napišite kratku recenziju na stranici proizvoda na našem webshopu i pomognite budućim kupcima. Za objavljene recenzije nagradit ćemo vas sa 50 bodova (u protuvrijednosti 50,00 kn)! Njih možete iskoristiti za popust prilikom iduće narudžbe!

Svu ostalu ponudu sportske opreme možete provjeriti na našem webshopu, a pratite nas i putem Facebooka, Twittera i Instagrama.