Prednosti spinning bicikla

Fitness Novosti

Prednosti spinning bicikla

spinning bike11Na prvi pogled spinning i „običan“ sobni bicikl nemaju razlike, ali to naravno nije točno. Želite li što realističniji doživljaj vožnje cestovnog bicikla onda je spinning bike prava stvar za vas. Na ovakvom biciklu nećete vježbati sjedeći na širokom (pre)udobnom sjedalu, držeći se uspravno.

 

Imat ćete sjedalo i položaj kao da ste sudionik prave biciklističke utrke. Prijenos će biti pomoću lanca, baš kao na cestovnom biciklu. Sve to sigurno nije udobno ako trening traje pola sata ili duže, ali je zato izuzetno efikasno. Vožnja spinning bicikla dovodi do velike potrošnje kalorija. Teško je reći precizno, jer se ta vrijednost mijenja ovisno o opterećenju i intenzitetu treninga, ali recimo da ćete za 45 minuta okretanja pedala potrošiti prosječno od 500 do 550 kalorija. Ovakav trening ubrzava metabolizam koji pojačano troši kalorije i nakon što ste završili s vježbanjem. Vožnja spinning bicikla minimalno opterećuje zglobove pa zato ako imate problema s koljenima i trčanje, posebice na tvrdoj podlozi, ne dolazi u obzir uhvatite se spinning treninga.

3000133 290 SPXBike

Spinning je jedan od najučinkovitijih aerobnih treninga kojim možete poboljšati formu. Brzo ćete osjetiti napredak i što se tiče broja otkucaja srca tijekom napora i što se tiče plućnog kapaciteta. No pri tom ćete savršeno oblikovati noge i stražnjicu. Što je još bolje zbog pozicije sjedenja i mehanike pokreta gornjega dijela tijela kojim potpomažete rad nogu „pogodit“ ćete i trbušnjake.

Vrtjeti pedale 45 minuta ili duže nije lako, a kada u tom uspijete moći ćete tvrditi da ste izgradili samodisciplinu i mentalnu snagu koja vas gura i preko naizgled neprelaznih granica. U trenutku dok probijate te barijere tijelo će proizvesti endorfin, hormon sreće, što će vas dodatno motivirati da nastavite s treniranjem.

Vježbali kod kuće ili u teretani spinning će vas osvojiti i dovesti u pravu formu.

 

PREGLEDAJTE I PREUZMITE KATALOG S NAŠOM KOMPLETNOM PONUDOM!