Pravo piće

Fitness Novosti

Pravo piće

picezasportZa vrijeme, a i poslije treninga teško se oporaviti ako ne nadoknadite izgubljenu tekućinu. Začudo sportski napitci nisu efikasni koliko se misli ili reklamira, a znanstvenici tvrde mnogo su efikasnija prirodna pića, među njima i pivo.
Period nakon treninga je važan kako bi sačuvali mišićna vlakna od oštećenja, nakon  treninga snage trebaju vam proteini, nakon cardio treninga mnogo tekućine i ugljikohidrati, a bez obzira kako trenirali neophodni su vam antioksidansi, tvrdi Brian Parr, profesor  na University of South Carolina Aiken. On zastupa mišljenja znanstvenika koji tvrde da slobodni radikali u tijelu uzrokuju oštećenja mišića nakon napora. Antioksidansi su tu da preveniraju to štetno djelovanje. Rješenje problema je dakle naći napitke bogate spasonosnim antioksidansima.
Bezalkoholno pivo
Ako vas čeka maraton, ultramaraton, triatlon ili nešto slično pravi odabir je pivo, doduše Oktoberfest--Beer-Glass---Sports-Team-Set-36bezalkoholno. Iznimni napori na ovakvim natjecanjima slabe imunološki sustav pa mnogi natjecatelji nakon utrke imaju  problema s infekcijama dišnoga sustava. Njemački znanstvenici, a tko bi drugi kad je o pivu riječ, tvrde da je pijenje bezalkoholnog piva pravi put za podizanje imuniteta.  Zaslužni za to su polifenolni spojevi koji imaju antioksidativnu, antibakterijsku i antiupalnu funkciju. Za sada nisu obavljeni testovi s „pravim“ pivom, ali i to je za očekivati.  Znanstvenici kažu kako je potrebno dnevno popiti litru bezalkoholnog piva u periodu od  tri tjedna prije i dva tjedna nakon natjecanja.
Sok od trešnje
cherry-juice-benefitsAntioksidansi koje sadrži sok od trešnje pomoći će vam ako se bavite sportom poput trčanja na duge pruge.
No u ovom slučaju preporučuje se „oporavak“ i prije samog napora. Recept glasi – dvije čaše soka dnevno pet dana prije natjecanja, jedna na sam dan natjecanja i jedna dan kasnije.
Nemasno čokoladno mlijeko
Ovaj napitak stvoren je za oporavak tijela nakon treninga snage, barem tako tvrde nutricionisti. Kombinacija proteina iz mlijeka i šećera iz čokolade je prava stvar ako želite nahraniti vaše mišiće i potaknuti ih na brzi rast. Preporučuje se popiti jednu čašu čokoladnoga mlijeka odmah nakon treninga.

 

PREGLEDAJTE I PREUZMITE KATALOG S NAŠOM KOMPLETNOM PONUDOM!

Blue Gym
Latest posts by Blue Gym (see all)