Polako i pravilno

Fitness Novosti

Polako i pravilno

Exercise-FitnessMnogi početnici rade grešku uspoređujući se sa profesionalnim vježbačima i radeći po njihovim programima, govoreći ako je za njih dobro dobro je i za mene, a zaboravljajući pri tom da profesionalci godinama treniraju i da je njihovo tijelo naviklo na ekstremne napore. Početnici u fitnessu tako se samo izlažu ozljedama koje ih mogu udaljiti od vježbanja pokušaju li pratiti ritam naprednih vježbača.

 

 

Vaši treninzi u početku trebaju biti jednostavni i kratki. Tijelo će vam zahvaliti boljim rezultatima koje ne biste postigli da niste bili na oprezu ili da ste bili ekstravagantni. Kvalitetan trening važniji je od kvantitete. Savršeno izvođenje pet vježbi bolje je nego izvesti ih 10, ali nepravilno. Ako ih kojim slučajem i napravite pravilno, zbog pretreniranosti neznatno ćete napredovati, vrlo brzo nestat će vaš entuzijazam, „izgorjet“ ćete za dva mjeseca a to ne želite, zar ne? Želite trenirati što duže.

Za početnike je karakteristično da vježbaju bez imalo osjećaja za svoje mišiće i bez razloga dižu utege prevelike težine što nerijetko dovodi do ozljeda, a razvoj mišića nije onakav kakav bi željeli. gluteus

Umjesto da bez kontrole i bez razmišljanja dižete utege usredotočite se na ono što radite, na mišiće koji su uključeni u vježbu i osjećaj u njima dok vježbu izvodite. Postavite si pozitivne, ali i realne ciljeve, što želite u nekom vremenskom razdoblju postići.

Ne budite nestrpljivi jer ništa ne dolazi preko noći. Ima ljudi kod kojih će se prvi rezultati pokazati već nakon mjesec dana, a kod nekih to traje malo duže. Nemojte biti previše samokritični, ako vaši mišići stražnjice trenutačno nisu baš najčvršći, usredotočite se na pozitivne aspekte treniranja, a ne samo na izgled. Prije ili kasnije treninzi na spravama ili bučicama učvrstit će Vaše mišiće i riješiti masne naslage, ali prije toga vam mogu pomoći da se osjećate bolje, mogu poboljšati strukturu vaših kostiju i biti ispušni ventil za stres. Budite ponosni jer se brinete o svom tijelu.

Suzana Bahun, trener Blue Gym Belveder

 

PREGLEDAJTE I PREUZMITE KATALOG S NAŠOM KOMPLETNOM PONUDOM!

Suzana Bahun
Latest posts by Suzana Bahun (see all)