Pet odličnih načina za podizanje energije

Fitness Novosti

Pet odličnih načina za podizanje energije

EnBoost1Uglavnom smo često u potrazi za različitim načinima kako podići razinu vlastite energije. Ubrzani životni stil unutar i izvan poslovnog okruženja danas je zahtjevniji nego ikad. Sav taj dodatni napor zna biti vrlo iscrpljujući, a broj ljudi koji se žale na nisku razinu energije je sve veći.
Ukoliko se i vi nalazite među onima koji pate od kroničnog nedostatka energije, onda se bez sumnje pitate možete li ikako to promijeniti. Iako medicina nudi neke lijekove i nadomjestke koji mogu pomoći oko određenih problema vezanih uz razinu energije, postoje prirodni načini za podizanje energije koji ne zahtijevaju odlazak liječniku ili neki poseban lijek.
Načini za podizanje energije
Donosimo pet prirodnih i jednostavnih načina kojima ćete podići razinu energije. Niti jedan od njih ne garantira uspjeh, no postoji velika vjerojatnost da ćete od ovih metoda imati barem malo koristi.
Odmor
Čini se vrlo očito, no za visoku razinu energije dovoljno sna je osnovna stvar. Ono što se mnogima čini kao dovoljna količina sna zapravo je neadekvatno. Iako potrebna količina sna varira od osobe do osobe, za većinu je optimalno osam sati sna i taj period bi trebao biti uz što manje smetnji ili prekida.
EnBoost2Tjelovježba
Možda vam se čini da vas tjelovježba samo umara, međutim redovito vježbanje ima veliki utjecaj na razinu vaše energije. Redovitom tjelovježbom  unaprijeđujete svoje tjelesne sposobnosti povećavajući izdržljivost, što znači da možete dulje obavljati različite aktivnosti bez umaranja.
Preskakanje obroka
Jedna od najgorih stvari za vašu razinu energije je preskakanje obroka. Vaše tijelo energiju dobiva iz hrane, a manje hrane znači i manje energije. Ukoliko baš morate preskočiti obrok neka to ne bude doručak. Kada se ujutro probudite već je proteklo dosta vremena od kada ste večerali, a preskakanje doručka samo povećava vrijeme u kojem je vaše tijelo bez izvora energije.
Stres
Stres je također jedan od bitnih čimbenika. Stres može drastično smanjiti razinu energije, što  otežava zadržavanje usredotočenosti ili vas čak i uspavljuje. Pronađite način da smanjite stres i sigurno ćete primjetiti porast energije. Tjelovježba je jedan od najboljih načina za smanjivanje razine stresa. Još jedan dobar antistresni savjet je da prije odlaska u krevet napravite popis stvari koje morate obaviti sutradan – to će vam pomoći skinuti s uma nepotrebne misli i brige.

EnBoost3
Manji obroci
Iako je važno ne propuštati obroke, zapravo je bolje da ne jedete tri veća obroka dnevno (kako bi zadržali svoju razinu energije na vrhuncu) nego više manjih tijekom cijelog dana. Na taj način pružit ćete svojem tijelu postojaniji izvor energije i spriječiti velike energetske oscilacije. Naravno, ovo nisu jedine metode za podizanje energije, ali su vrlo jednostavne i lako ih možete uključiti u svoju svakodnevicu.
Priredio: Franjo Maričić

(Izvor: Fitness Tips for Life)

 

Iz ponude izdvajamo Ergometarski sobni bicikl Kettler Racer 8, Perfect Door Gym/Chin Up Bar i komplet Olimpijski set utega i šipki od 160 kg.

Svakako provjerite i ostalu ponudu opreme na našem webshopu.

 

PREGLEDAJTE I PREUZMITE KATALOG S NAŠOM KOMPLETNOM PONUDOM!