Osvježi trening

Fitness Novosti

Osvježi trening

kettlebellPrije ili kasnije vaš napredak u podizanju forme doći će do granice, a stagnaciju je moguće prekinuti samo promjenom rutine u teretani. Nije nužno mijenjati cijeli trening, dovoljno je unijeti osvježenja u njega.

 

 

 

Vremensko ograničenje

Uobičajeno je u treningu odrediti težinu, broj serija i broj ponavljanja u nekoj vježbi. Kako bi razbili tu rutinu tjedan ili dva promijenite strategiju. Sada u pojedinačnoj vježbi uzmite recimo 45 sekundi i podignite koliko god možete ponavljanja s umjerenom težinom. Potom nakon pauze 20 sekundi odradite što veći broj ponavljanja s težinom blizu maksimalne. Brza ponavljanja doprinijet će izdržljivosti i razvoju snage. stoperica featured

Visoka napetost

Produžavanje napora mišića dovodi do aktivacije većeg broja mišićnih vlakana, a to za posljedicu ima povećanje snage, izdržljivost, ukratko efikasnosti treninga. Kako bi postigli taj produženi napor na zadnjem ponavljanju vježbe zadržite koliko možete težinu u početnoj poziciji, a kad mišići počnu otkazivati završite ponavljanje do kraja. Ako težite još većem izazovu zaustavite pokret na pola ponavljanja i držite uteg koliko možete.

Sajle

Ako dugo vremena radite sa slobodnim utezima onda je za vas odlično rješenje ako u trening plan uvrstite i rad s trenažerima sa sajlama. Vježbanje na njima je produktivno jer pružaju otpor kroz cijeli opseg pokreta vježbe. Inzistirajte na pravilnom pokretu, a ne na povećanju težine.

Trening partner

Tri četvrtine vježbača u teretani nemaju trening partnera, a bilo bi dobro da se vi svrstate u onu preostalu četvrtinu. Rad s trening partnerom je motivirajući, a idealna situacija za vas je ako je on za nijansu napredniji vježbač.

Težina tijela

bodyweight sideplankRad s teškim utezima i vježbe koje se izvode bez njih ne isključuju jedno drugo. Dapače, dokazano je da ako se kombiniraju donose odlične rezultate. Dakle ako s utezima vježbate grudi na kraju odradite jednu ili više serija sklekova, nakon vježbi za leđa s utezima odradite i zgibove.

 

 

 

Girje

Nisu uzalud girje hit sprava posljednjeg desetljeća. Uvođenje vježbi s girjama donijet će novu perspektivu, novi nivo treninga. Vježbajući s girjama otkrit ćete mišiće na svom tijelu za koje niste ni znali da postoje.

Redoslijed

Ako vam se ništa od ranije navedenog ne sviđa i ne želite promijeniti vježbe koje radite, promijenite barem njihov redoslijed. Ako ste primjerice vježbajući grudi prvo radili bench press, a potom odradili peck deck obrnite redoslijed i prvo odvježbajte peck deck.

Navedeni savjeti pomoći će vam da probijete granicu koja na prvi pogled izgleda nesavladiva i postignute rezultate kojima težite, snagu, izdržljivost i rast mišićne mase.

 

PREGLEDAJTE I PREUZMITE KATALOG S NAŠOM KOMPLETNOM PONUDOM!