Orbitrek ili traka?

Fitness Novosti

Orbitrek ili traka?

trakaAko imate namjeru za kućnu uporabu naručiti orbitrek ili možda traku za trčanje dobro je upoznati se s prednostima koje nudi jedna i druga sprava.

Mnogi fitness stručnjaci kažu kako je ključ uspjeha eliminacija traženja izlika za izbjegavanje treninga. Nabavka sprave poput orbitreka ili trake za trčanje sigurno će izlišnim učiniti izgovor kako nemate vremena otići do teretane.

Traka za trčanje

Iskustvo vježbanja na traci za trčanje je blizu onoga kada trčite u prirodi. To je svakako dobra strana te sprave. Kao manu, u usporedbi s orbitrekom, možemo navesti kako „pogađa“ samo donji dio tijela. Ako spadate u osobe koje imaju problema sa zglobovima nogu ili ozljedama mišića na tom dijelu tijela, treba razmisliti je li traka za trčanje pravi odabir. Iako je podloga mekša no ona u prirodi, ipak dolazi do udara stopala u nju i prenose se sile na zglobove i mišiće vježbača. Ako ste od ranije ozlijeđeni vježbanje na traci može postati uistinu bolno.

Orbitrekorbitrek

Orbitrek omogućava rad gotovo svih mišića tijela jer kako bi vježbali morate sinkronizirano pomicati ruke i noge. Na ovoj spravi sami određujete ritam, a ne koristite snagu motora kao što je slučaj s trakom za trčanje. Vježbajući na orbitreku izbjegavate stresne udarce koji se prenose na mišiće i zglobove tijela pa je pogodan za osobe koji imaju probleme mišićno-koštanim sustavom. No činjenica je da se kod vježbanja koristite momentom same sprave i da vježbanje na njoj nije toliko efikasno kao na traci za trčanje.

Traka za trčanje ili orbitrek? Pravi odgovor je teško naći. Kakav će biti ovisi o vašim ciljevima u treningu i općem stanju zdravlja vašeg organizma. No bez obzira koju spravu koristili vježbajući na njoj postići ćete da se osjećate bolje i sigurnije.

 

PREGLEDAJTE I PREUZMITE KATALOG S NAŠOM KOMPLETNOM PONUDOM!