Motivacija

Fitness Novosti

motivacija

Motivacija

Vjerojatno najbitnija stvar za trenining, a tako uspjeh u životu je svakako motivacija. Motivacija je ono šta nas goni, pokreće i drži u fokusu. Sve kreće iz motivacije, motivacija prelazi u volju, volja prelazi u trening, a nakon treninga nastaje osjećaj zadovoljstva kojemu ionako svi težimo.

motivacija

Svakako da motivacija ovisi od osobe do osobi od cilja do cilja, no jedno je sigurno, a to je da je motivacija potrebna. Nije nešto što je stalno tu, i nekad ju je potrebno pronaći, a nekad samo obnoviti.

Često se pitamo kako doći do prave motivacije za trening, pri čemu nam je to u glavnom fokusu.

motivacija

Današnji način života, prehrana, umor i stres svakako ostavljaju posljedice na motivaciju za trening, nakon što smo izmučeni nakon cijelog dana ili tjedna. Iz osobnog iskustva sam doživio to da čak i monotonija treninga može ubiti motivaciju ili ju barem toliko spustiti da više nemamo volju i želju za nečime u čemu smo prije toliko uživali. Dakle nije problem samo u tome da dobijemo motivaciju na nekim novim područjima, već i da je zadržimo u starim. Kako to učiniti, zapravo je vrlo jednostavno. Potrebne su nam promjene, mogu biti velike kao što je to promjena sporta ili discipline, ili mikro promjene kao što su promjena načina treninga ili lokacije na kojoj treniramo. Svakako je najbitnije da se razbije monotonija koja ubija motivaciju. Jedan od primjera je trening na otvorenom, ukoliko ste stalno zatvoreni u fitness centru, ili dodavanje novog rekvizita vašem već poznatom rutinskom treningu.

motivacija

Motivaciju za treningom isto tako možemo pronaći danas na internetu gdje je malo more članaka, videa i sadržaja kako biti bolji, brži i jači. Motivaciju možemo i pronaći na način da vježbamo s nekim u paru ili tako da stavimo svoju omiljenu glazbu koja nas inspirira te se posvetimo sebi. Jedno je sigurno, a to je da ćemo se nakon treninga osjećati bolje, dok fizičke promjene ipak dolaze malo kasnije. Motivacija je isto tako usko povezana s ciljem kojeg je jako bitno postaviti da bi mogli pratiti svoj rezultat k boljem. Svaki trening, svako kretanje, trčanje ili šetnja, sport nas čini boljim, jačim i otpornijim. Ne možete trenirati a da se nakon treninga i tuša ne osjećate bolje. Jako je teško vezati se samo na nešto jer je motivacija vrlo opširna tema. Bitno je da u svemu tome pronađemo sebe, te koji nam način najviše odgovara te tome težimo. I naravno bitno je da stvar funkcionira. Najlakši način za pronaći motivaciju za trening zapravo je ili posjetiti neki webshop te si kupiti rekviziti za trening i početi trenirati, upisati se u fitness, pogledati i pratiti jedan od youtube kanala za treninge.

motivacija

Nemam problema s motivacijom, jer imam svakodnevnu potrebu za trenigom i kretanjem, ali ne mogu reći da se nisam našao u situaciji kad bih došao do monotonog treninga ili do nekog stagniranja rezultata i nisam više znao kako dalje. Motivaciju za trening pronalazim već zapravo na poslu tako da razmišljam kako ću i gdje trenirati taj dan kad završim s poslom i dođem doma. Često mi izbor ovisi i o tome koliko sam odmoran/umoran, te i kakvo je vrijeme vani. Ukoliko osjećam veći umor tada će moj trening biti lakši, s manje napora, kraći i dio njega će svakako biti posvećen tehnici i rastezanju. Nemojte zaboraviti da i lakši trening je trening, jer nitko ne može dati svaki dan 100% od sebe. Iako nekad nemam motivaciju a znam da moram trenirati, pustim si neki trening video s youtube-a, popijem jedan energetski napitak, i već nakon dvadesetak minuta shvatim da sam već počeo trenirati.

motivacija

Ovo je samo jedan od primjera na koji način si možete motivaciju pokrenuti, povećati, te se pomaknuti s mrtve točke na kojoj ste recimo zapeli. Sam pojam motivacije je vrlo opširan te jako ovisi o fizičkim i psihiloškim faktorima, i zato ga je jako teško cijeloga opisati u samo jednom članku. Ukoliko vam fali motivacije, želje za treningom, rezultatima, ili ste zapeli na nekoj točki vašega života, a htjeli bi dalje, budite slobodni nas kontaktirati i mi ćemo vam pomoći koliko god možemo da vratimo vašu motivaciju na pravo mjesto. Uz pravi odabir opreme, lokacije za treningom, pravim društvom i rezultatima, motivacija dolazi sama od sebe.

 

Autor: Andrej Gudac  

 

PREGLEDAJTE I PREUZMITE KATALOG S NAŠOM KOMPLETNOM PONUDOM!

Rekvizite za treninge možete nabaviti na našem webshopu!

Svim kupcima poklanjamo besplatnu dostavu za sve narudžbe iznad 300,00 kn!

Podsjećamo i na novitet na našem webshopu!!! Ukoliko ste zadovoljni naručenim proizvodima, napišite kratku recenziju na stranici proizvoda na našem webshopu i pomognite budućim kupcima. Za objavljene recenzije nagradit ćemo vas sa 50 bodova (u protuvrijednosti 50,00 kn)! Njih možete iskoristiti za popust prilikom iduće narudžbe!

Svu ostalu ponudu sportske opreme možete provjeriti na našem webshopu, a pratite nas i putem Facebooka, Twittera i Instagrama.