Moćne suspenzijske trake

Fitness Novosti

Moćne suspenzijske trake

trxvjezbaVježbe na trenažerima u fitnessu možete vrlo lagano zamijeniti s vježbanjem na TRX-u.Bili početnik ili iskusan vježbač nema razlike, TRX povećava snagu, eksplozivnu snagu i fleksibilnost. Izvodili vježbe u stojećem stavu ili ležeći, u svakom trenutku CORE će vam biti uključen. Možete kombinirati TRX vježbanje s BOSU loptom i tako dodatno opteretiti mišiće.

TRX trening nema premca kada govorimo o vježbama u kojima se koristi težina tijela. Otpor koji se suprotstavlja mišićima ovisi i o poziciji zauzetoj u pojedinoj vježbi. U svakom trenutku vježbač može promijeniti poziciju tijela i tako povećati ili smanjiti opterećenje u vježbi. Vježbajući s TRX-om uposlit ćete istodobno veći broj mišićnih skupina, ojačati CORE, povećati mišićnu izdržljivost, a sve to možete izvesti praktično bilo gdje, u teretani, kod kuće ili u prirodi.

Primjer treninga sa TRX-om

Napravite svaku vježbu po tri serije s 10-15 ponavljanja i rezultati neće izostati.

1.Čučanj (vježba za noge)

Primite TRX ispruženim rukama, nagnite se prema nazad tako da su vam stopala bliže samom središtu TRX-a. Iz te pozicije s ispruženim rukama radite duboki čučanj. Ovo je odlična vježba za noge.

2. Jednonožni čučanj-10 ponavljanja na jednoj nozi i 10 na drugojTRX-3

Početni stav je kao od običnog čučnja, ali s jednom iznimkom, jednu nogu držite u zraku ispruženu prema naprijed. Zbog problema s ravnotežom i većim opterećenjem ovo je vježba za naprednije vježbače.

3.Privlačenje (vježba za leđa)

Primite TRX ispruženim rukama i  nagnite se prema nazad. Rukama se privlačite prema naprijed. Možete raditi usko privlačenje i široko privlačenje. Kada radite usko vucite laktove uz tijelo, a kad radite široko laktove vucite široko i sa strane.

4.Biceps pregib (vježba za ruke)

Stav je isti kao i kod vježbe privlačenja. Iz te pozicije radite biceps pregib. Vraćate se na početnu poziciju ispruženih ruku.

5.Potisak (vježba za prsa)

Primite TRX tako da ste prednjim dijelom tijela nagnuti prema tlu. Što je manji kut bit će vam teže izvodit vježbu. Iz pozicije ispruženih ruku radite sklekove. Obavezno pripazit na balans i mogućnost vašeg izvođenja dubine skleka. Za početak probajte izvoditi vježbu sa što užim hvatom.

6.Triceps ekstenzija (vježba za ruke)

Stav je isti kao i kod vježbe potiska. Iz pozicije ispruženih ruku radi se pregib u lakatnom zglobu tako da spuštate čelo prema šakama. Nakon pregiba vraćate se u poziciju ispruženih ruku.

7.Čučanj+biceps pregib

Ovo je kombinacija vježbi čučnja i biceps pregiba.  Naizmjence izvodite ponavljanja čučnja i biceps pregiba.

8.Čučanj+privlačenje

U ovoj vježbi kombinirate naizmjenična ponavljanja vježbi za dvije velike mišićne skupine, noge i leđa.

9.Privlačenje nogu u poziciji skleka(ruke su na podu, a nogu su na TRX-u)

trx-atomic-push-up1Ovu vježbu izvodite tako da ste u poziciji skleka s time da su vam noge na TRX-u. Iz te početne pozicije privlačite noge prema prsima i potom ih natrag ispružite. Ovom vježbom jačate CORE.

10. Jednonožno privlačenje nogu u poziciji skleka

Položaj tijela u ovoj vježbi je na startu kao i kod prethodne, ali ponavljanja izvodite naizmjence jednom pa drugom nogom.

11. Podizanje kukova (ležite na podu,a noge su na TRX-u)

Leđima legnete na pod,a pete su vam na TRX-u. Iz te pozicije počnite podizati kukove prema gore. Slična vježba kao kad izvodite podizanje kukova na parteru samo što su vam u ovoj prilici noge na povišenoj poziciji tj. na TRX-u.

12. Koso privlačenje nogu u poziciji sklekafitbitch bootcamp brighton TRX workout

Ovu vježbu izvodite iz pozicije kao u vježbi broj 10., samo što sada noge privlačite prvo u jednu stranu, koso, a zatim u drugu stranu. To je odlična vježba za CORE.

 

Marko Hrgetić, prof.kineziologije i fitness trener

 

PREGLEDAJTE I PREUZMITE KATALOG S NAŠOM KOMPLETNOM PONUDOM!