Lako do testosterona

Fitness Novosti

Lako do testosterona

armwrestle1 600 x 483Muški hormone testosteron važan je za rast mišićne mase stoga je razumljivo kako sportaši žele zadržati ili još bolje povećati njegovu razinu u organizmu.

 

Tijekom života razina testosterona u organizmu ciklički pada i raste. Želite li ga zadržati na gornjoj granici imate dva izbora; uzimati preparate s testosteronom ili pokušati animirati tijelo da ga na prirodan način vise proizvede.

Tijelo uz pomoć testosterona gradi mišiće, oporavlja oštećena mišićna vlakna. Taj proces se pospješuje ako vježbate u teretani, a usporava ako ste na dijeti. U principu ako ne želite gubiti mišićnu masu ne bi smjeli smanjiti unos kalorija u organizam za više od 15 %. Tijelo luči više testosterona ako radite vježbe koje uključuju više mišićnih skupina. Posebice su važne vježbe za donji dio tijela. Progresivno povećavanje opterećenja uz smanjivanje broja ponavljanja dovodi do porasta količine testosterona. Mrtvo dizanje, čučnjevi, klasično dizanje utega (trzaj i izbačaj), sprintevi i pliometrijski trening sasvim dostojno će zamijeniti hormonske pripravke testosterona.imagesCARN84MI

Ako vam je razina testosterona važna razmislite o tome da pauza između dvije serije ne bude kraća od dvije minute. Journal of Strength and Conditioning Research 2010. objavio je rezultate istraživanja prema kojima je takva taktika dovela do povećane razine testosterona kod vježbača koji su sudjelovali u istraživanju. Znanstvenici su potvrdili i da tri do pet puta tjedno treba tijelo podvrgnuti iskušenjima fitnessa očekujete li rast mišićne mase, a barem tri puta poželjno se posvetiti cardio treningu. Za testosteron je poguban alkohol kao i preskakanje obroka, dok se san u svakom slučaju preporučuje, barem sedam do devet sati na dan.

 

PREGLEDAJTE I PREUZMITE KATALOG S NAŠOM KOMPLETNOM PONUDOM!