Kućni trening

Fitness Novosti

Kućni trening

U ovim posebnim vremenima sve je više neizvjesnosti a isto tako i mogućnosti treninga iz dana u dan u našem najdražem fitnesu ili obližnjem centru. Trening je neizostavna stvar ukoliko želite zadržati čisti razum, mirnu glavu i izbalansirano tijelo. Ovo se odnosi na sve, a pogotovo na one koji imaju nevjerojatnu potrebu za svakodnevnim treningom, bilo to doma, u fitnessu ili u prirodi. S obzirom na trenutačno stanje svjetske pandemije sve se više ljudi kreće jer nam tijelo zbog samog ograničavanja kretanja to traži. S obzirom na okolnosti to je sasvim normalno, te se zbog toga moramo prilagoditi danoj trenutačnoj situaciji i izvući iz nje što je najbolje.  

Sva sreća tu su web shopovi, s pregršt odličnih, zanimljivih, i cijenom vrlo prstupačnih rekvizita a s kojima kod kuće možete složiti pravi mali fitness centar, te si na taj način omogućiti odličan trening doma, dok se novo normalno malo ne smiri i stvar ponovno počne funkcionirati kako je to bilo do sada.  

Krenut ćemo od početka te vam dati neke naše preporuke kako se opremiti za doma, te na taj način ostati u formi. Proizvodi koje smo izabrali za vas su cijenom pristupačni, lako prenosivi te ne zauzimaju puno prostora doma, a i lako se pospremaju.  

Svaki kućni fitnes bi trebao imati sljedeće:  

Prostirka: Svaki početak ili kraj treninga je nezamisliv bez kvalitetne prostirke na kojoj se možemo zagrijati, istegnuti, vježbati mišiće trupa i trbušnjake i svakako jogu ili slične sportske pokrete. Prostirku možete uvijek ponjeti sa sobom, gdje god jer je lagana, a i lako se sprema.  

TRX trake: odličan trenažer za doma, jedan od najboljih best buy-a. Razlog tome je što se s njime vježba cijelo tijelo uključujući i noge, jako se lako postavlja, i lako je prenosiv. Vježbi ima pregršt, a skoro svaka vježba uključuje rad mišića trupa.  

Mini paralele: dvije male mini paralele mogu napraviti čuda za vaš gornji dio tijela, pogotovo prsne mišiće i mišiće ramena. Varijacija za slekove je bezbroj, a isto tako su pogodne za vježbe trbušnjaka i statičnih elemenata kao što je to L-sit. Za neke malo naprednije služi i za vježbanje full planche-a.  

Weighted west: svakako ne smijemo zaboraviti prsluk s utezima, kojeg stavimo na sebe, i svaka vježba dobije novu dimenziju. Odličan je za svu vrstu sklekova i zgibova te naravno čučnjeva. Na nekima možete sami regulirati težinu dok je na drugima fiksna te pri tom treba obratiti pažnju dok ga kupujete.  

Latex elastike: iznimno popularne u zadnje vrijeme, različitih boja i različitih otpora. Možemo ih doslovno koristiti za bilo to i bilo gdje. Vježbi ima malo more, i sve samo ovisi o vašoj motivaciji.  

Masažni valjak : Odličan za zagrijavanje a prije svega za masažu i opuštanje mišića nakon treninga. Modeli dolaze u različitim bojama, imaju različite texture i različite su mekoće. Svakako se preporučuje valjanje nakon intenzivnijeg treninga.  

Set utega: Po odličnoj cijeni može se nabaviti set utega, koji su više funkcionalni, prilagodljivi i lako sastavljivi. Ukoliko se vaš trening u fitness centru sastoji od dizanja utega, svakako preoporučujemo jedan od setova.  

Balance board: Zagrijavanje na balance boardu ili sam trening ravnoteže je jako važan. Samo lovljenje ravnoteže je iznimno zabavno. Čučnjevi na balance boardu su odličan izazov jer se kombinira snaga i ravnoteža. Rezultati su odlični.  

Kotač za trbušnjake: potpuni trening za trbušne mišiće, ramena, ruke i leđa. Kotača za trbušnjake ima više modela, no uglavnom svi služe istim vježbama. Cjenovno su iznimno prihvatljivi, a rezultati odlični. Svakako ga je potrebno uvrstiti u domaći trening.  

Šipka za zgibove: Ukoliko želimo da nam gornji dio tjela pršti od snage, šipka za zgibove je neizostavan dio. Imamo više vrsti šipki, od onih koje se monitraju na zid, do onih koje se postavljaju među vrata, neke čak i bez ijednog vijka. Zgibovi su svakako najbolja vježba za kompletan gornji dio tijela gdje rade svi mišići.  

Kettlebeli: za funkcionalni trening doma svakako preporučujemo kettlebele, taj magični uteg u obliku zvona odličan je za trening doma, od treninga nogu do ruku i trbušnjaka.  

Uz sve ove rekvizite, vaše vrijeme u domaćem treningu će biti kvalitetno iskorišteno, rezultati odlični a vaša duša na mjestu jer nije ništa toliko bitno koliko raditi na sebi.

Autor: Andrej Gudac  

 

PREGLEDAJTE I PREUZMITE KATALOG S NAŠOM KOMPLETNOM PONUDOM!

Rekvizite za treninge možete nabaviti na našem webshopu!

Svim kupcima poklanjamo besplatnu dostavu za sve narudžbe iznad 300,00 kn!

Podsjećamo i na novitet na našem webshopu!!! Ukoliko ste zadovoljni naručenim proizvodima, napišite kratku recenziju na stranici proizvoda na našem webshopu i pomognite budućim kupcima. Za objavljene recenzije nagradit ćemo vas sa 50 bodova (u protuvrijednosti 50,00 kn)! Njih možete iskoristiti za popust prilikom iduće narudžbe!

Svu ostalu ponudu sportske opreme možete provjeriti na našem webshopu, a pratite nas i putem Facebooka, Twittera i Instagrama.