Kreativni načini korištenja opreme u teretani

Fitness Novosti

Kreativni načini korištenja opreme u teretani

KreativOprema1Postoji vrijeme i mjesto za upotrebu bilo koje opreme za trening, no to ne znači da ona ima samo jednu namjenu. Neka pomagala za vježbu mogu biti iskorištena na načine za koje zapravo nisu nikad bila namijenjena ili koji vam ne bi nikada pali na pamet. U nastavku donosimo tri prijedloga za kreativno korištenje opreme i poboljšanje vašeg treninga.
Koristite elastične gume na klupi

Ako je klupa koju koristite skliska i osjećate kako vaš torzo klizi tijekom potiska, možete položiti elastične gume po dužini klupe. Guma će pružiti otpor i omogućiti vam izvođenje potiska bez proklizavanja. Ili, provucite gumu (ili više njih) ispod klupe a krajeve okačite na šipku – tako ćete stvoriti dodatni otpor i učiniti potisak još izazovnijim.

KreativOprema2

Upotrijebite trake za trening kao uže

Ukoliko imate saonice za trening, npr. saonice brzine ili saonice snage, a možda nemate uže za vuču, možete upotrijebiti trake za trening s vlastitom težinom. Jednostavno ih privežite za saonice i podesite ručke na odgovarajuću dužinu koja će vam omogućiti vuču ili guranje saonica.

KreativOprema3

Odradite vježbu za zadnju ložu na lat mašini

Možete upotrijebiti lat mašinu kao spravu za vježbanje zadnje lože, i to na način koji će utjecati na sve funkcije zadnje lože istovremeno. Kleknite na sjedalo licem okrenuti od same lat mašine, te učvrstite listove. Uhvatite se za šipku ili neka vam partner pomogne održavati ravnotežu ukoliko je potrebno. Ispružite koljena spuštajući vaše tijelo, a zatim upotrijebite mišiće zadnje lože kako biste se vratili u početni položaj.

Priredio: Franjo Maričić, Blue Gym
Izvor: Men’s Fitness

Iz naše ponude vam ovoga puta preporučujemo elastične gume s ručkama – jaku i srednje jaku, profesionalni set elastičnih guma SKLZ, te Core Push Up SKLZ – ručice za sklekove.

Svu ostalu ponudu opreme provjerite na našem webshopu, a pratite nas i putem Facebooka i Twittera.

 

PREGLEDAJTE I PREUZMITE KATALOG S NAŠOM KOMPLETNOM PONUDOM!