Kako najbolje sagoriti masnoće nastale tijekom blagdana?

Fitness Novosti

Kako najbolje sagoriti masnoće nastale tijekom blagdana?

bozichranaPurica s umakom, nadjevom i pire krumpirom, pita od oraha sa sladoledom od vanilije, ako niste pažljivi, blagdani mogu rezultirati neželjenim kilogramima za vas. Prosječni blagdanski obrok sadrzi čak 3000 kalorija više nego sto je potrebno ženi (RDA:1600 – 2400 kalorija) odnosno muškarcu (RDA:2000 do 3000 kalorija) u jednom danu, prema Dietary Guiedlines for Americans.

Božični blagdani su jednom godišnje, pa se zasigurno ne zadovoljavate niskokaloričnim namirnicama.Također je opće poznato da svaka osoba tijekom blagdana dobije na težini, koje se teško riješiti tijekom cijele godine.

Postoji nekoliko načina kojim se može boriti protiv blagdanskih iskušenja. Potrebna je samokontrola i zamjena visokokaloričnih sastojaka sa zdravim i manje kaloričnim. Bijelo meso umjesto crvenog, ili pitu od bundeve umjesto oraha. Potrebno je i zadržati naviku svakodnevnog vježbanja tokom blagdanskog razdoblja.

Slijedi nekoliko savjeta kako osoba od 68 kg na 12 načina može sagorjeti kalorije.

BRZO HODANJE
Brzo hodanje nije prezahtjevna vježba, ali je potrebno 13 sati za sagorijevanje 3000 kalorija.

SKIJANJE
Svježi zrak, planinski obronci te 9 sati rekreacije na skijaškim stazama, također može sagorjeti vaše kalorije.

PLES
Zasigurno najzabavniji način skidanja kalorija je plesanje, ali potrebno je čak 15 sati kako bi se sagorjele željene kalorije.

TRČANJE
10 kilometara po satu, što je kilometar i pol svakih 10 minuta ,će vam omogućiti skidanje 3000 kalorija u samo 4 sata trčanja.

POKRETNA TRAKA
Samo 6 i pol sati znojenja na pokretnoj traci omogućiti će vam skidanje neželjenih kalorija.

PILATES
Osim što sagorijeva kalorije, pilates je dobar za jačanje mišića. Međutim biti će potrebno čak 9 i pol sati vježbanja za sagorijevanje kalorija nakupljenih tijekom blagdana.

SQUASH
Najefikasniji način sagorijevanja kalorija je ovaj zanimljivi sport. U samo 3 sata i 40 minuta moguće je skinuti 3000 kalorija. Za ovaj sport potreban vam je partner stoga pozovite člana obitelji ili prijatelja da vam se pridruži.

PLIVANJE
Prsno plivanje uspješno skida kalorije ali je također potrebno duže vremena. Potrebno je više od 6 sati za željeni učinak.


PODIZANJE UTEGA

Sagorijeva kalorije, učvršćuje kosti ali i poboljšava koncentraciju. Potrebno je oko 15 sati ove aktivnosti za sagorijevanje 3000 kalorija.
VOŽNJA BICIKLA
Odlučili se za vožnju u prirodi ili unutar četiri zida biti će potrebno 5 i pol sati bicikliranja za gubitak kalorija nakupljenih tijekom blagdana.

TRČANJE PO SNIJEGU
Provođenje vremena na svježem zraku i upražnjavanje ove aktivnosti omogućiti će vam gubitak kalorija u samo 5 i pol sati.
JOGA
Biti će potrebno čak 17 sati vježbanja joge za gubitak blagdanskih kalorija.

 

PREGLEDAJTE I PREUZMITE KATALOG S NAŠOM KOMPLETNOM PONUDOM!