Je li girja sprava za žene?

Fitness Novosti

Je li girja sprava za žene?

girja ženeAko postoji neka „muška“ sprava u teretani onda je to girja. Zapravo, tako se najčešće neopravdano misli i mnoge žene odustaju od vježbi s girjom.

 

Time čine veliku grešku jer riječ je o spravi uz pomoć koje je trening izuzetno učinkovit. Kada vježbate s girjom nema savršene raspodjele težine pa se dodatno aktiviraju mišići koji stabiliziraju tijelo. Uz to potrošnja kalorija je veća no kod „normalnog“ treninga, barem tako tvrde stručnjaci. No postoji li bolji način da se razbije predrasuda o girji kao spravi namijenjenoj isključivo muškarcima ako sa tom spravom vježba, i to uspješno,  šest i pol mjeseci trudna žena.

Vjerojatno do sada niste čuli za Lauren Brooks, fitness instruktoricu iz San Diega u Kaliforniji. Završila je kineziologiju i članica je više stručnih američkih udruženja. Ona je i autorica DVD-a s naslovom „Koji je vaš izgovor“. Lauren u praksi, jer ona je ta trudnica koju smo ranije spomenuli, pokazuje kako žene, pa i u visokom stupnju trudnoće mogu sigurno vježbati s girjom. Neke od vježbi prikazane su u priloženom videu. Ipak, mi bi savjetovali da prije no što se odlučite na trening s girjom ili bilo koji drugi vid pojačane tjelesne aktivnosti, a trudni ste, za savjet upitate svog liječnika.

 

 

PREGLEDAJTE I PREUZMITE KATALOG S NAŠOM KOMPLETNOM PONUDOM!