Dvije strane medalje

Fitness Novosti

Dvije strane medalje

fitness parKako „bračni stres“ utječe na tjelesnu težinu odgovorili su američki znanstvenici s Ohio State University. Rezultati njihova istraživanja objavljenih na portalu Science Daily potvrdili su kako i kod muškaraca i kod žena brak može uzrokovati životne i prehrambene navike koje vode povećanju težine, ali postoji i jedna značajna razlika među spolovima.

 

Muškarci naime na težini dobivaju najčešće nakon razvoda, a žene nakon što uđu brak. Ovakav rizik debljanja mnogo je izraženiji kod osoba starijih od 30 godina. Što ste stariji to je utjecaj braka, bio on dobar ili loš, na vašu tjelesnu težinu veći.

Kako bi došli do relevantnih rezultata znanstvenici su u studiju uključili čak 10 071 osobu, a praćenje njihove težine prije, za vrijeme i poslije braka trajalo je ukupno 15 godina. U obzir su uzimali različite čimbenike, poput socijalno ekonomskog statusa isptanika, trudnoće, tipa metabolizma…

Zaključak je bio da se ljudi zbog braka s ovim ili onim predznakom debljaju.No ne treba se previše uznemiravati zbog ovih podataka, jer lijeka za prekomjernu težinu ima na pretek, a najbolji je redovan odlazak u fitness. Uz savjete stručnih trenera i potencijalni “bračni stres” bit će sveden na razumnu mjeru.

 

PREGLEDAJTE I PREUZMITE KATALOG S NAŠOM KOMPLETNOM PONUDOM!