Dječja Zumba

Fitness Novosti

Dječja Zumba

zumba for kidsKrajem prošlog stoljeća nastala je Zumba i trebalo je nešto manje od desetljeća da osvoji svijet.

Danas gotovo da nema mjesta na kugli zemaljskoj na kojem se vježbači ne njišu uz zvuke latino glazbe. Kolumbijski plesač i koreograf Alberto „Beto“ Perez vjerojatno nije ni sanjao kakvu će plesnu lavinu pokrenuti stvarajući Zumbu. Desetljeće nakon tog velikog buma netko se dosjetio da je ples odličan način da se djeci „zamaskira“ prava namjera, to jest ozbiljan trening, pa je Zumba na velika vrata ušla i među mlađu populaciju.

Djeca obožavaju Zumbu iz jednog jednostavnog razloga, zabavna je i ne treba ih tjerati na trening što je često slučaj s drugim sportskim aktivnostima. No dječja Zumba još je omiljenija među roditeljima koji bez po muke svoje najmlađe uvode u svijet sporta i zdravog života.ul F 1 Kids Zumba Yoga 1207Z

Zumba kod djece nema samo ulogu razvijanja osjećaja za glazbu ili ples, poput prave sportske discipline ona kod njih razvija i samouvjerenost, sposobnost rada u timu, odgovornost, poštovanje prema drugim osobama pa i odlike vođe grupe. Naravno da je tu i klasični aspekt sportskoga razvoja, poboljšana koordinacija, ravnoteža, snaga, izdržljivost, disciplina, kreativnost, dakle sve što jedan pravi sportaš mora imati.

Koordinirani pokreti tijela i udova tijekom plesa mogući su samo uz dodatni angažman dječjeg mozga, a taj poticaj blagotvoran je i kasnije u procesu učenja, djeca koja prakticiraju Zumbu dulje ostaju koncentrirana, a u praksi to najčešće znači i bolje ponašanje u razredu tijekom nastave. Tjelesna aktivnost u mlađoj dobi ima i značajnu aktivnost u razvoju koštano mišićnog sustava i funkcionalne snage tog sustava kroz život.

Znajući sve to teško je odoljeti da svog „klinca“ ne odvedete na sat Zumbe, zar ne?

 

PREGLEDAJTE I PREUZMITE KATALOG S NAŠOM KOMPLETNOM PONUDOM!

Blue Gym
Latest posts by Blue Gym (see all)