Dižem ih zajedno

Fitness Novosti

Dižem ih zajedno

Nakon što je osvojio treće mjesto na svjetskom prvenstvu i ostvario najveći hrvatski uspjeh dosad u body building natjecanju, tridesetjednogodišnji Riječanin sprema se već na drugo svjetsko natjecanje »Mr Universe« u Aachenu, a najveća podrška mu je djevojka Martina koja ga prati na svakom natjecanju i brine se o njegovoj prehrani.

Već više od deset godina, tridesetjednogodišnji Riječanin Roni Kovačić aktivno se bavi body buildingom.

Iscrpljujući treninzi, poseban način prehrane uz mnoga odricanja donijeli su mu priznanja i nagrade u različitim kategorijama

 

RONI KOVAČIĆ OSVOJIO TREĆE MJESTO U NATJECANJU »MR WORLD« U TALIJANSKOM LJETOVALIŠTU MARINA DI CARRARA POKRAJ GENOVE

Utege i prijatelje dižem zajedno

Snimio Petar FABIJAN i privatni album

Nakon što je osvojio treće mjesto na svjetskom prvenstvu i ostvario najveći hrvatski uspjeh dosad u body building natjecanju, tridesetjednogodišnji Riječanin sprema se već na drugo svjetsko natjecanje »Mr Universe« u Aachenu, a najveća podrška mu je djevojka Martina koja ga prati na svakom natjecanju i brine se o njegovoj prehrani.

Već više od deset godina, tridesetjednogodišnji·· Riječanin Roni Kovačić aktivno se bavi body buildingom. Iscrpljujući treninzi, poseban način prehrane uz mnoga odricanja donijeli su mu priznanja i nagrade u različitim kategorijama – prvo mjesto u kategoriji iznad 90 kg, apsolutni prvak Hrvatske u body buildingu za 2002. godinu, sedmo mjesto na svjetskom prvenstvu u Grčkoj 2002. godine., treće mjesto u klasi preko 178 cm na svjetskom natjecanju »Mr World«, te drugo mjesto na »Pro grand prix freeway« samo su neke od važnijih. Povod za priču s njim skorašnje je svjetsko natjecanje »Mr Universe«, jedno od najtežih u body buildingu, na kojemu će sudjelovati 44 zemlje.

····
– Radi se o najstarijem natjecanju na svijetu za koje sam se intenzivno počeo spremati prije desetak tjedana. Ove će se godine održati 3. prosinca u njemačkom Aachenu. Prije njega, 19. studenog idem na »Slovenian open« u Kopar, show koji nije natjecateljskog karaktera.
··· Roni se bavi sportom od svoje desete godine ali body building je jedini sport u kojemne se ne ovisi o trenerima i suigračima, pa iako se radi o amaterskom sportu, u kojem su profesionalci »zatvoreni« unutar granica Amerike i nemaju afiniteta dolaziti na natjecanja kod nas, Kovačić kaže kako oni koji odluče postati body builderi moraju biti spremni za »gladijatorski« način života, maksimalna odricanja u svakom pogledu.
···
– Moraš biti prilično načitan da bi znao kako modificirati dijetu, izgubiti što manje mišića, a što više sala te uz to napraviti ideal od svog tijela. Izvan sezone ili u fazi stvaranja mase jedem oko 2 kg mesa, 10 jaja, oko kilogram svježeg kravljeg sira, tridesetak dekagrama zobenih pahuljica, litru mlijeka, nekoliko proteinskih napitaka, popijem 10 do 12 litara vode i jedem sve slatkiše da mi tijelo ne pati, objašnjava Kovačić. Uz posebno reguliranu prehranu potrebno je redovito vježbati, no najveća zabluda ovog sporta je da treba što više trenirati.
···
– Moje tijelo je naviklo na rad, puno brže reagira nego tijelo nekoga tko se ne bavi ovim sportom. Pred samo natjecanje, jednom dnevno treniram nešto više od dva sata.
···
Na hranu potroši se od 60 do 150 eura tjedno, pa stoga nije čudno kako se Kovačić uz ovaj bavi ugostiteljskim, zaštitarskim, i najzad, trenerskim poslovima.
Problem je što kod nas ne postoji kultura tog sporta. Pravi primjer su podsmijesi koje mi svako toliko upućuju prolaznici, što mnogi misle kako bildanjem želim samo skrenuti pozornost na sebe, ne razumiju da je body building moj život! Drugi problem je nedostatak prostora i sprava za vježbanje. Već pet godina vježbam u fitness centru »Blue Gym« gdje mi maksimalno izlaze u susret. Prije toga· nisam imao optimalne sprave, pa sam na nožnu presu uz sve utege znao dizati i četvoro ljudi – smije se Kovačić i završava – zahvaljujem Nevenku Turkoviću, Mariju Janiću i djevojci Martini koji su mi oduvijek bili najveća potpora u ovom sportu. Na »Mr Universe« očekujem bar ulazak među prvih šest, to bi bio pravi jack pot!

 

PREGLEDAJTE I PREUZMITE KATALOG S NAŠOM KOMPLETNOM PONUDOM!