Devet vježbi sa girjom za trup i gornji dio tijela

Fitness Novosti

kettlebell trening

Devet vježbi sa girjom za trup i gornji dio tijela

Ako ste umorni od uobičajenih vježbi, isprobajte ove vježbe! Vježbati možete kod kuće, u prirodi ili u teretani jer su vam potrebne samo dvije girje i podloga za vježbanje.

Tijek treninga: Važno je dobro se zagrijati prije vježbanja. Napravite 5-10 minuta kardija (trčanje, vožnja bicikla, hodanje uzbrdo) i napravite neke vježbe istezanja. Zatim počnite trenirati. Vježbe izvoditi uzastopno, nakon 10-15 ponavljanja. Kada odradite svih 9 vježbi, napravite pauzu od 2-3 minute i ponovite vježbe. Napravite 3-5 krugova. Nakon treninga, napravite neke vježbe istezanja kako biste smanjili mogućnost grčenja mišića.

 

Pribor:

Trainer Mat – podloga za vježbanje

2x kettlebell

 

1) SIDE PLANK ANTI ROTATION EXTENSIONS

Postavite se u položaj side planka u osloncu na podlaktici. Girju držite u drugoj ruci i držite je u liniji prsa. Vježbu izvodite držeći stabilizacijski položaj dok girju gurate naprijed pružanjem ruke i vraćanjem girje u početni položaj.

Ponavljanja: 10-15x (svaka strana)

trening kettlebell

 

2) KB DRAG THROUGH

Postavite se u položaj na dlanovima koji bi trebali biti u liniji ispod ramena i na koljenima koja bi trebala biti u liniji ispod kukova. Stavite girju na dlan. Lagano podignite koljena od poda tako da vam zglobovi kuka i koljena budu oko 90°. Za izvođenje vježbe uhvatite girju dlanom i povucite je na drugu stranu. Važno je ne spuštati, podizati ili zamahnuti kukovima lijevo-desno.

Ponavljanja: 10-15x (svaka strana)

kettlebell trening

 

3) KB SIT-UPS

Lezite na podlogu na leđima, uhvatite girju u svaku ruku. Držite girje ispruženih ruku u liniji iznad ramena. Vježbu izvodite podižući torzo pod kutom od oko 90°, podižući girje preko glave i polako se vraćajući u početni položaj.

Ponavljanja: 10-15x

kettlebell trening

 

4) DEAD BUG

Lezite na podlogu na leđima. Ispružite ruke u kojima držite girje iznad prsa. Podignite i savijte noge tako da vam zglobovi kuka i koljena budu oko 90°. Vježbu izvodite tako da naizmjenično spuštate noge prema tlu s ekstenzijom.

Ponavljanja: 10-15 x (svaka strana)

kettlebell trening

 

5) RENEGADE ROWS

Postavite se u stabilizirajući položaj držeći girje koje su na tlu s ispruženim rukama. Tijelo mora tvoriti ravnu liniju. Vježbu izvodite povlačeći girju u smjeru trupa tako da nadlaktica i podlaktica budu pod kutom od približno 90°. Spustite ruku natrag u početni položaj i ponovite pokret drugom rukom.

Ponavljanja: 10-15 x (svaka strana)

trening girja

 

6) ALTERNATING PRESS

Vježbu izvodite klečeći na tlu ili stojeći. Držite girje u liniji ispod brade. Vježbu izvodite naizmjenično dižući girje preko glave.

Ponavljanja: 10-15x (svaka strana)

trening girja

 

7) OVERHEAD TRICEP EXTENSION

Vježbu izvodite klečeći na tlu ili stojeći. Girju držite rukama iznad glave. Držite laktove uz glavu. Za izvođenje vježbe spustite girju iza glave i podignite je natrag u početni položaj.

Ponavljanja: 10-15x

trening sa girjom

 

8) KB BICEPS CURLS

Vježbu izvodite klečeći na tlu ili stojeći. Držite girje ispruženih ruku. Vježbu izvodite tako da savijate laktove prema ramenima i polako ih spuštate natrag u početni položaj.

Ponavljanja: 10-15x

trening kettlebell

 

9) KB CHEST PRESS

Lezite na podlogu na leđima. Zgrabite girje i podignite ih preko glave. Sa savijenim laktovima polako spuštajte girje prema dolje i podignite ih natrag u početni položaj.

Ponavljanja: 10-15x (svaka strana)

kettlebell chest press

 

Izvor: www.trening.si