Čudotvorna voda

Fitness Novosti

Čudotvorna voda

AthleteDrinkingWAterSve više znanstvenih studija potvrđuje blagotvornost vode u procesu mršavljenja. Njemački znanstvenik Dr. Michael Boschmann i njegovi suradnici iz istraživačkog centra  klinike Franz-Volhard u Berlinu još su 2004. izveli istraživanje u koje su uključili sedam zdravih muškaraca i isto toliko žena.

 

Otkrili su da ljudsko tijelo nakon što se u njega unese oko pola litre vode u stanju mirovanja troši 30 % više kalorija no inače. Taj efekt počeo bi 10 minuta nakon što je voda popijena i  vrhunac dostigao 25 minuta nakon toga. Znanstvenici su izračunali da se na godišnjoj razini na taj način, ako popijete litru i pol vode dnevno, izgubi dodatnih 17 400 kalorija.

No pijenje vode ima još jednu korist, pogotovo ako je konzumirate prije jela. Dr. Brenda Davy s Virgina Tech. otkrila je i objavila u Journal of the American Dietic Association kako ljudi koji prije obroka  u tijelo unesu pola litre vode za taj obrok pojedu 75 kalorija manje no oni koji vodu ne piju. Možda vam se 75 kalorija čini malo, ali kad to pomnožite sa tri obroka i 365 dana značaj koji voda ima u gubljenju kilograma postaje jasniji. 2010. godine uzevši u obzir ovo istraživanje Davy je tri mjeseca pratila napredak u gubljenju težine 48 osoba u dobi između 55 i 75 godina koje su imale problema s viškom kilograma. Svi su bili na strogoj dijeti, ali oni koji su prije obroka pili pola litre vode izgubili su 41 % više kilograma.how-to-lose-weight-in-a-week1

Slijedeći trend mnoge su se zvijezde priključile „vodopijama“ pa tako kilograme uz pomoć vode skidaju Victoria Beckham, Gisele Bundchen, Courtney Cox, Kim Kardashian i Rhianna. Znanstvenici i zabavnjaci ovaj put su na istoj strani.

 

PREGLEDAJTE I PREUZMITE KATALOG S NAŠOM KOMPLETNOM PONUDOM!