BOSU efekt

Fitness Novosti

BOSU efekt

bosulloptaKad čujete riječ BOSU, kako se naziva polulopta namijenjena vježbanju, ako ste neupućeni pomislit ćete kako je to još jedno istočnjačko ime za spravu za vježbanj. Prava je istina međutim kako je to akronim za Both Side Utilized, (uporabljive obje strane). BOSU je 1999. godine  u svijet fitnessa uveo David Weck, čovjek kojeg su mnogi nazivali „ludim genijem“. Ali opće je poznato kako je veoma tanka granica između ludosti i genijalnosti pa je i sam Weck taj nadimak prihvatio kao kompliment.

Osmišljavajući BOSU Weck je razmišljao kako kroz vježbu „prisiliti“ tijelo da koordinira pokrete gornjega i donjega te lijevoga i desnog dijela. Ideju za to je dobio jednostavno, jer koordinacija svih dijelova tijela je prisutna od najranije mladosti kod svakog čovjeka koji se giba, pa bilo to gibanje puzanje, hodanje ili trčanje. Vježbanjem na BOSU postiže se ne samo tjelesna već i mentalna ravnoteža, a to stanje duha i tijela Weck naziva BOSU® Effect.

U jednom trenutku trend u fitness industriji zanemario je koristi u svakodnevnom životu koje bi vježbač trebao treningom dobiti. Rješenje je pronađeno u funkcionalnom treningu. Prioritet više nisu vježbe koje izoliraju određenu mišićnu skupinu kako bi se što efikasnije potakao rast mišićne mase, novi cilj postaje aktivacija cijeloga tijela i učinkovitost mišića umjesto njihove veličine.

BOSU se savršeno uklapa u novi trend. Ravnoteža, kontrolirana nestabilnost, svladavanje težine vlastitog tijela u pokušaju održavanja stabilnog položaja, integrirani pokreti svih dijelova tijela, sve to su elementi koji vježbače pripremaju za svakodnevne napore. Vježbajući na BOSU vjerojatno nećete znatno dobiti na mišićnoj masi, ali će vaši mišići, koliki god bili, biti iskorišteni do maksimuma.

 

PREGLEDAJTE I PREUZMITE KATALOG S NAŠOM KOMPLETNOM PONUDOM!