Booty Band – ugodne i efikasne elastične trake

Fitness Novosti

booty band

Booty Band – ugodne i efikasne elastične trake

Nedavno se na tržištu rekvizita pojavila kraljica svih elastičnih traka. Traka koja je izrazito pogodna za vježbe donjih ekstremiteta. Ipak, javljaju se podvojena mišljenja o njezinoj efikasnosti.

booty band

Kao i kod svih noviteta tako i kod ovog rekvizita postoje nedoumice, o tome jesu li jačine otpora preintenzivne ili pak da nije dovoljno intenzivno, hoće li njezina širina odgovarati svakoj osobi, te kako znati koji će mi otpor odgovarati. Na sva ta, ali i na još poneko pitanje o mogućnostima Booty Band traka Blue Gym-a odgovorit ću vam ovim člankom.

booty band

Booty band je traka šivana od ugodne, protuklizne tkanine, širine 8 cm, dužine 33 cm, a debljine 3 mm. Set od 3 trake različitog intenziteta (light, medium i heavy) se nalazi u vrlo zgodnoj torbici koja je praktična za spremanje, ne zauzima puno mjesta i možete ju nositi svuda sa sobom, a štiti trake od vlage i drugih oblika mogućih šteta. Kako su sve 3 jednake veličine, no različitih otpora, tako su pogodne za svaku osobu i svaki tip vježbi. Još jedna super stvar kod ovih traka, pogotovo zanimljiva za osobe muškog spola, malo čupavijih nogu, je da ne čupaju dlake. Vrlo su ugodne na koži, te je ne povlače kao ostale gume. Prilikom korištenja trake radi njezine širine od 8 cm, dobit ćete osjećaj da je teže nego li kod običnih guma, ali zato postoje 3 otpora od lakšeg intenziteta 14-25 Lbs ili cca 6-11 kg (siva traka), srednjeg intenziteta 25-35 Lbs ili cca 11-16 kg (roza traka), te težeg intenziteta 40-50 Lbs ili cca 18-23 kg (crna traka). Svi smo različiti pa nam tako i svima za određene vježbe treba manji, a negdje jači otpor, iz tog razloga ovaj set sadrži 3 trake kako bi zadovoljile sve vaše potrebe za intenzitetom.

booty band

Trening s Booty band trakama može biti izrazito zanimljiv, od vježbi zagrijavanja za trening s težim opterećenjima, do treninga snaženja samo sa trakama. Predstavit ću niz od 8 vježbi i njihovih varijacija za cijelo tijelo, ali baziran više na mišiće donjih ekstremiteta. Ovo su samo neke od vježbi koje su moguće s booty bandom Blue Gym-a. Jednom kad krenete otvaraju se vrata mašte.

1. ČUČANJ – krenimo s klasičnom vježbom čučnja, uvijek efikasnom za jačanje quadricepsa i mišića glutealne regije. U ovom slučaju gumu je najbolje postaviti iznad koljena i otpor birate po vlastitom nahođenju. Ja sam izabrala srednji intenzitet. Osim klasičnog čučnja, možete raditi i široki čučanj gdje ćete jače osjetiti glutealne mišiće. U tom slučaju gumu možete spustiti i ispod koljena, još je malo teža verzija.

2. ISKORAK NATRAG – u iskoraku aktiviramo mišiće bedara i glutealne regije, ali širina iskoraka ovisi koliko ćete aktivirati stražnju ložu bedra, što je duži to ćete ju više aktivirati, a što je kraći više aktiviramo quadriceps.

booty band

3. ODRUČENJE (FLY) – vježba za ramena. Odlučila sam ju odraditi u klečećoj poziciji, no možete ostati i u stojećoj. U ovom slučaju sam uzela traku lakšeg intenziteta, postavila sam ju iznad laktova, za nešto težu verziju ju možete postaviti i niže, na podlaktice. Tu su uključeni mišići ramena, te gornja vlakna trapeziusa.

booty band

Druga varijacija je da držite traku s prednje strane tijela na podlakticama.

4. ZANOŽENJE S PRUŽENIM I POGRČENIM KOLJENOM – najbolja pozicija za ovu vježbu je klečeća na podlakticama, iz razloga što na taj način izoliramo mišiće glutealne regije bez straha da ćemo naštetiti donjem dijelu leđa. Prva varijacija je s pruženim koljenom što je teža verzija vježbe radi dužine poluge i opterećenje je niže na poluzi, koje djeluje na mišić, u ovom slučaju gluteus maksimus. Dok je druga varijacija s pogrčenim koljenom nešto lakša za glutealni mišić, ali smo uključili više i stražnju ložu bedra. U ovoj vježbi sam se odlučila za traku srednjeg intenziteta.

5. PLANK S POVLAČENJEM KOLJENA NAIZMJENIČNO NA PRSA – traku sam postavila na stopala, lakšeg intenziteta. Pripaziti na poziciju zdjelice, donjeg i prsnog dijela leđa, te na vratnu kralježnicu, nikako ne smijete osjetiti opterećenje u donjem dijelu leđa. Cilj je zadržati zdjelicu i ostatak tijela nepomičnim prilikom izvođenja pokreta.

booty band

6. ZANOŽENJE S ODNOŽENJEM BILATERALNO NA TRBUHU – pozicija na trbuhu, odlučila sam se za traku težeg otpora, postavljena je iznad gležnjeva. Potrebno je malo podići noge od poda te u isto vrijeme odmicati, ne smije postojati opterećenje na donji dio leđa.

booty band

7. MOST (HIP THRUST – PODIZANJE KUKOVA U LEŽEĆEM POLOŽAJU) – u ovoj vježbi sam se odlučila isto za teži otpor, iz razloga što je opterečenje na donje ekstremitete i to na velike skupine mišića, glutealne regije i stražnje lože koji to mogu podnijeti. Pripazite da je zdjelica u neutralnoj poziciji, da nije opterečenje na donji dio leđa, već da osjećate samo noge, a trbušna muskulatura mora stabilizirati trup.

booty band

8. BILATERALNO ODNOŽENJE S PRUŽENIM NOGAMA – ležeća pozicija na leđima, s podignutim i pruženim nogama. Odlučila sam se za traku srednjeg intenziteta iz razloga što je već opterećenje to što su noge podignute i pogrčene u kukovima pod pravim kutem, a uključeni su fleksori kuka, mišići glutealne regije, te trbušni mišići kao stabilizatori.

booty band

Prilikom izvođenja vježbi sami si birate intenzitet otpora trake s obzirom na snagu vaše muskulature. Divota u ovom setu je što stvarno možete u treningu samo sa ovim trakama obraditi cijelo tijelo, a da zadovolje potrebe svih intenziteta. Toplo preporučam ovaj inovativan set booty band Blue Gym-a.

Sanda Menković, bacc. physioth.  

 

 

PREGLEDAJTE I PREUZMITE KATALOG S NAŠOM KOMPLETNOM PONUDOM!

Naravno, ovog puta vam preporučujemo Booty Band elastične trake, u ponudi imamo dva različita seta (kao i pojedinačne trake) – svakako provjerite!

Svim kupcima poklanjamo besplatnu dostavu za sve narudžbe iznad 300,00 kn!

Podsjećamo i na novitet na našem webshopu!!! Ukoliko ste zadovoljni naručenim proizvodima, napišite kratku recenziju na stranici proizvoda na našem webshopu i pomognite budućim kupcima. Za objavljene recenzije nagradit ćemo vas sa 50 bodova (u protuvrijednosti 50,00 kn)! Njih možete iskoristiti za popust prilikom iduće narudžbe!

Svu ostalu ponudu sportske opreme možete provjeriti na našem webshopu, a pratite nas i putem Facebooka, Twittera i Instagrama.

Sanda Menković, bacc. physioth.
Latest posts by Sanda Menković, bacc. physioth. (see all)