4 mentalna trika kako povećati bench press i do 20%!

Fitness Novosti

4 mentalna trika kako povećati bench press i do 20%!

bench-press.111jpgPostoje četiri mentalna “trika” koja su se pokazala kao vrlo uspješna, a koja mogu povećati učinak i za 20%, što vam ujedno omogućava da oborite i vlastiti rekord.

 
Savjet 1: Fokusirajte se na tijelo, a ne na šipku!
Kada podižete šipku s utezima, ono što bi trebalo napraviti jest to da gurate tijelo od šipke, a ne obrnuto – šipku od tijela.
Mozak percipira šipku kao neživi objekt koji može biti i izvan naše kontrole, stoga kao takav može na posljetku i “pobijediti”. Isto tako, mozak vaše tijelo doživljava kao saveznika  koje je za razliku od šipke unutar naše kontrole, stoga je mozak mnogo pouzdaniji u našu snagu ako smo fokusirani na njegovog tzv. saveznika, odnosno tijelo.
Savjet 2:”Povucite” šipku sa strane!
Prilikom podizanja šipke pokušajte je povući sa strane tako da imate osjećaj kao da vam se ruke odmiču jedna od druge. Vaše ruke se zapravo ne miču, nego je potrebno čvrsto uhvatiti i zamisliti da “rastežete” šipku.
U ovoj vježbi u igri je i “stabilizator mišića” koji vam daje dodatnu snagu prilikom ove vježbe.
Savjet 3:Vizualiziraje da se šipka kreće prema gore!
Vjerojatno ste se i sami našli u situaciji da ste promatrali nekoga tijekom bench pressa i pomislili kako mu treba poticaj.Jedino što u toj situaciji treba napraviti, a da bismo potaknuli dotičnog, jest postaviti dva prsta ispod šipke što poput magije daje dojam kao da se šipka ponovo podigla.
Ne nemate najjače prste na svijetu! To je jednostavno stvar uma onoga koji je na bench pressu. On na taj način dobije osjećaj da je tim činom dobio pomoć, ali zapravo sve čini sam svojom snagom.
Ovo možete činiti i sami (ili s partnerom) tako da vizualizirate šipku kako se kreće prema gore.Vaša tijelo vjeruje onome što vidi čineći tako vašu vizualizaciju stvarnom.
Savjet 4: Gledajte u svoju dominantnu ruku!
U trenutku kada dođete do točke gdje je šipka zaustavila svoj uspon i kada pomislite da ste poraženi, pogledajte (bez da okrenete glavu)prema svojoj dominantnoj ruci (ona kojom pišete).
Ovo je još jedan mentalni “okidač” za vaš mozak za povezivanje snage i moći i onoga što on percipira kao najjače oružje u vašoj “bench press bitci”.
Svakako prilikom sljedeće prsne vježbe upotrijebite mozak, što će vam omogućiti da oborite vlastite, ali i tuđe rekorde zahvaljujući ovih nekoliko jednostavnih savjeta!

 

PREGLEDAJTE I PREUZMITE KATALOG S NAŠOM KOMPLETNOM PONUDOM!