Zanima vas u kakvoj ste formi? Odgovor potražite ovdje!

Fitness Novosti

Zanima vas u kakvoj ste formi? Odgovor potražite ovdje!

forma1Zanima vas u kakvoj ste formi? Odgovor saznajte pomoću šest jednostavnih testova koje možete izvesti u vašem fitness centru bez ičije pomoći!Za vas smo pripremili kratki test koji obuhvaća gotovo sve velike mišićne skupine vašeg tijela, a vaše rezultate možete provjeriti u dolje navedenim tablicama te saznati jeste li uistinu fit ili morate još puno raditi na sebi.

Svaki od šest navedenih testova detaljno smo opisali, naveli “mete” koje su cilj testa te na koncu vježbe pomoću kojih možete poboljšati vaše rezultate ukoliko ne budete zadovoljni s njima.

1. STABILIZACIJA TRUPA – PREDNJA

Meta: Snaga CORA (trbušnih i leđnih mišića)
Opis vježbe: Držite svoje tijelo u ravnoj liniji od glave do pete. Noge držite zajedno, a laktove ispod ramena. Pogledajte ravno prema dolje te se u takvom položaju zadržite što je duže moguće. Koncentriajte se da vam kukovi ne padaju prema dolje, kada se to dogodi – test je gotov.
Vježba za poboljšanje: Napravite stabilizaciju trupa na nestabilnoj površini kao što je pilates lopta na kojoj se nećete moći dugo zadržati, no to će vam znatano olakšati izdržaj na stabilnoj površini u budućnosti.

Rezultati: Više od 2 minute (odličan), 75 sekundi do 2 minute (dobar), 45 do 75 sekundi (prosječan), manje od 45 sekundi (nedovoljan).
2. POLUČUČANJ DO 90 STUPNJEVA

Meta: Snaga cora, kvadricepsa i tetiva
Opis vježbe: Noge razdvojite u širini ramena, trup blago nagnite prema naprijed, a koljena savijte do one granice kada vam bedra dolaze u paralelan položaj s podom. Ruke ispružite ispred sebe, a stražnjicu gurajte prema natrag. Izvedite što veći broj čučnjeva, test je gotov onda kad više ne budete mogli zadržati pravu formu.
Vježba za poboljšanje: Pačji hod s bučicama.

Rezultati: 50 i više (odličan), 30 do 49 (dobar), 16 do 29 (prosječan), 15 i manje (nedovoljan).
3. SKLEKOVI

Meta: Snaga prsa, ramena i tricepsa
Opis vježbe:Držite svoje tijelo u ravnoj liniji, ruke u širini ramena i spuštajte se dok vaša prsa ne budu udaljena jedan dlan od poda, zatim gurajte prema gore kako bi se vratili u početni položaj.
Vježba za poboljšanje: Napravite maksimalnu seriju sklekova, zatim odmorite nekoliko puta pa ponovite isto. To će preopteretiti ciljane mišiće te će oni rasti i biti jači.

Rezultati: 50 i više (odličan), 25-49 (dobar), 16-24 (prosječan), 15 ili manje (nedovoljan)
4. TRČANJE JEDAN KILOMETAR NA POKRETNOJ TRACI

Meta: Kardiovaskularni sustav
Opis vježbe: Na traci za trčanje postavite ergometarna određeni stupanj težine te zadržite konstantan tempo.
Vježba za poboljšanje: Trčite u sprintu dionice od 500 do 800 metara kako bi povećali sposobnost održavanja maksimalne brzine.

Rezultati:3 minute ili manje (odličan), 3min-3min 29 sec (dobar), 3min 30 sec – 4min 29sec (prosječan), 4min 30sec ili više (nedovoljan).
5. VESLANJE 500 METARA NA SIMULATORU VESLANJA

Meta: Kardiovaskularni sustav te mišićna koordinacija između gornjeg i donjeg dijela tijela
Opis vježbe: Na simulatoru za veslanje odaberite razinu otpora 10, sjednite uspravno s ramenima prema natrag i čvrstim trupom, a odupirite se nogama.
Vježba za poboljšanje: Radite maksimalne serije po 250 metara, zatim nekoliko minuta veslajte umjerenim tempom te ponivte isto kako bi poboljšali svoju izdržljivost.

Rezultati: 1min 30sec ili manje (odličan), 1min 31 sec – 1min 44sec (dobar), 1min 45sec – 1min 59sec (prosječan), 2min ili više (nedovoljan).
6. ZGIBOVI

Meta: Snaga vašeg mišića gornjeg djela leđa
Opis vježbe: Uhvatite se za šipku ili ručke na vertikalnoj konstrukciji, ispružite ruke i pustite tijelo da se objesi. Potom se rukama povucite prema gore dok vam brada ne pređe razinu šipke ili ručki. Ponovno se spustite bez ljuljanja.
Vježba za poboljšanje: Napravite maksimalnu seriju, odmorite nekoliko minuta, a zatim ponovite isto. Pokušajte vježbe izvoditi na lat mašini kako bi izgradili mišiće gornjeg djela leđa.

Rezultati: 12 ili više (odličan), 8-11 (dobar), 4-7 (prosječan), 3 ili manje (nedovoljan).

 

PREGLEDAJTE I PREUZMITE KATALOG S NAŠOM KOMPLETNOM PONUDOM!